2012-07-19
0

Mina tre barn får en bättre semester i år än någonsin tidigare. Först två veckor i Grekland med sin pappa och hans nya tjej och hennes lilla barn. Sedan tre veckor med mig i Spanien.

Vi har inga problem att fylla hela deras sommarlov. Barnen har glada och lyckliga föräldrar istället för arga, bittra och ledsna.

Vi kan lyxa till det på mina veckor eftersom när jag väl är ensam funkar det bra att leva på fil och knäckebröd och bli bjuden av någon snygg på en drink i en bar då och då.

Det är mycket annat som är bra med att ha skilda föräldrar. Varannan vecka, fullt fokus på barnen. Den andra veckan, fullt fokus på jobb, vänner och rosésippande (iallafall i sommar).

Det tar ca ett år att vänja sig efter en skilsmässa. Iallafall har det gjort det för mig. Helt ärligt kan jag säga att jag aldrig ångrat mitt beslut, hur jobbigt det än har varit. Jag har aldrig gråtit så mycket som det här året men inte heller skrattat så mycket. Jag förstår varför proffsen säger att man inte ska fatta några stora och omvälvande beslut förrän efter två år. Även om det är svårt för mig som är en impulsiv människa som lätt kan förlova mig efter några veckor om allt känns rätt;) Det där med stora beslut handlar nog mer om flytta, byta jobb och sånt!

Jag har blivit en bättre mamma. En bättre vän och kollega. Jag gör bättre jobb. Och jag får chansen att känna förälskelsens sötma igen och igen!

Så för alla er som skiljer er nu (det verkar som att sommaren 2012 blir värre än den så kallade skilsmässosommaren 2011), det blir bättre. Det blir till och med riktigt bra.

Läs!