2012-07-31
0

Magdalena Ribbing säger att det är fegt att bryta en förlovning via sms. Håller med henne. Angående det här med förlovningar så är det rätt intressant att läsa om hur ”reglerna” för förlovning EGENTLIGEN ser ut.

Om man inte gör som jag alltså.

Jag har varit förlovad fyra gånger varav en av dessa förlovningar ledde till giftermål. Enligt Magdalena kan man vara förlovad i fem minuter, tre år eller aldrig gifta sig, det bestämmer man själv. Vad skönt, tänker jag.

På medeltiden var en förlovning juridiskt bindande, ett äkta löfte om giftermål. Vad skönt att det inte är så idag, tänker jag.

Hur bryter man då en förlovning som inte funkar?

Så här säger Magda om det:

– Absolut inte via sms, det är fegt. Istället träffas man och säger: ”Du, jag är ledsen men det här funkar inte…

Men så kommer vi till sista delen i artikeln:

Presenter och ringar som har ett värde ska man ge tillbaka. Även om kvinnan tycker väldigt mycket om sin ring så ska hon ändå ge tillbaka den. Vad icke skönt, tänker jag.

Jag vill inte! Jag vill behålla mina fina ringar! Mina fina presenter! Den där klassiska Dagmarkoftan, diamanterna, de praktiska vinterkängorna från North Face som jag aldrig skulle köpt själv för jag hade hellre lagt pengarna på ett par nya ACNE Pistol boots. Jag kommer aldrig mer att förlova mig om det är så det funkar.

Hela den rafflande artikeln hittar ni här:

Och Magdalena Ribbings underhållande svar på alla möjliga frågor hittar ni här:

Jag får ofta massor med nya idéer av att läsa bloggar som Magdas. Hjärnan tar nya varv i samma takt som frågorna och svaren kommer upp.