2012-09-01
0

Min bodelning är äntligen klar. Efter ett och ett halvt år. Eller, jag har inte sett till några pengar än men signaturen är på rätt papper.

Jag lämnade det mesta när jag flyttade hemifrån. Av tre fårskinn tog jag ett. Av tre Globalknivar tog jag tre. Av tre lampor tog jag en. Av tre verktygslådor tog jag en. Osv osv osv.

Nu har jag just börjat renovera mitt kök i nya lilla huset vid vattnet. Det blir annorlunda än det jag hade. Ingen induktionshäll. Har börjat gilla den gamla sortens spis med ordentliga vred. Inga högblanka vita köksluckor med svindyra beslag från Lundell Zetterberg. Här är luckorna i en provencegrön färg med silverknoppar på. Ingen ismaskin i frysdörren, däremot två isbitsformar att lägga in högst upp i den gamla frysen.

Men. Här, hos mig, i mitt eget hus, är kylen fylld med exakt det som JAG gillar. På väggen står MIN vackraste mening. Och runt köksbordet som jag köpte av snälla vänner för 500 kr (ändå ett Koivisto m fl-bord) har vi UNDERBARA middagar, pysselkvällar och läxeftermiddagar.

Så att lämna det mesta man hade är inte så fel när allt kommer omkring. Jag har fått glädjen och lusten tillbaka. Och det är värt så jäkla mycket mer än sjysst golvvärme och och rostfria Franckediskbänkar.