2012-09-15
0

Mitt inlägg i hendebatten. Först tyckte jag att hen var vansinnigt fult, ett fult ord helt enkelt. Jag trodde nog inte att det skulle slå igenom. Men jag hade fel. I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur våra största tidningar hanterar ordet hen. Och jag kan medge att jag ser poängen som på till exempel min mailinglista som består av några av landets skarpaste skribenter och hjärnor när man byter ut han/hon till hen. Eller om jag ska berätta om något om en människa som jag inte vill att man ska kunna lista ut vem det är. Då är hen förträffligt bra. Jag har dock inte skrivit ordet i någon text förrän nu. Jag kommer nog inte använda det så mycket framöver heller och inte i de sammanhang där jag skriver. Copytexter, böcker, bloggar. Hade jag däremot varit en djupt grävande journalist à la Janne Josefsson skulle jag nog tänka annorlunda.

Jag hade fel om ordet hen. Men jag tror fortfarande inte på att hen kommer att användas i dagligt tal. Ska det visa sig att jag har fel även där tro?

När jag söker på ordet hen kommer det här upp: