2012-09-22
0

Mitt liv. Det yrkesamma.

Jag utbildade mig till copywriter på RMI-Berghs som 20-åring.

Innan dess hade jag jobbat som städare på Silja Line. Vårdare på Beckombergas farligaste avdelningar. Undersköterska på förlossningsavdelningen i Lund. Städare på Lasarettet i Lund. Mat-tant (kan bara inte skriva ihop ett ord som mattant) i personalmatsalen på Norra sjukhuset i Lund. En knäpp falafelrestaurang i Lund. På Försäkringskassan i Lund. Hos Patent- och registreringsverket. Och på en restaurang som hette Format och som låg på Skeppsholmen.

Efter RMI-Berghs. Copy på Cosmos Annonsbyrå, Rönnberg & Co, Affärsbyrån, Månson & Co, Renommé, Leo Burnett (Andrén och Werne), Food and Friends (men bara lite), zoovillage, lite på boo.com, marknadsavdelningen på Viking Line, mammaledig men jobbade som fan ändå och skrev tre böcker varav två med Jessica Staël von Holstein. Visst ja. Jag jobbade också en dag på Jungfrusunds Marina men pratade för mycket med gästerna och fick inte mer jobb där.

Jag var matredaktör med egna sidor i Sköna Hem och Family Living och ibland i Mama. Skrev krönikor i Svenska Dagbladet och Laga Lätt (nedlagd).

Och sedan kom Klirr. Underbara Klirr.

75 fantastiska kollegor.

Min son frågade mig häromdagen vem som är dummast på mitt jobb. Jag kunde inte svara fast jag letade igenom i min hjärna. Finns ingen som är dum. Jag har världens bästa kollegor. Såna borde alla ha!

Hon som ligger i gräset heter Clara och vi var kompisar på Berghs. Omslaget gjorde min dåvarande pojkvän Ricky Tillblad på F+. Clara skulle spela död.

Handstilen på Teds sista skivor och i låttexterna som var i CD-skivan är min. Våra möten med Ted och hans bror borde gå till historien.