2009-08-04
0

”Jag kräver inte att världen ska anpassa sig efter mig, jag kräver inte att världen ska acceptera mig. Jag kräver bara att den ska låta mig vara den jag är.”

Så säger Mikael Modigh. Han menar att han som ”feminin bög” möter de största fördomarna innefrån hbt-rörelsen.

Och det är ju så. Könsmaktordningen där det manliga överordnas det kvinnliga lever lika frodigt inom hbt-världen som i resten av samhället. Alla hbt-gruppens kamper för rättigheter har gjort rörelsen hemmablind. Det är dags att rensa upp sin egen skit.

”It’s official: we are going to have to fight to protect marriage equality in Maine on November’s ballot.”

Jesse Connolly, ledare för kampanjen No on 1/Protect Maine Equality, som har startats då den amerikanska delstaten tyvärr måste genomgå en liknande omröstning som Prop 8 i Kalifornien. Det handlar om högeridioter som precis som i Kalifornien vill beröva människor av samma köns redan lagliga rätt att gifta sig med varandra.

Ps. Jag gör min sista vecka på Resume. Från och med lördag bloggar jag här: http://linusfremin.wordpress.com/