Grafisk identitet för Birger och Blom

Din grafiska identitet är det skal ditt företag kommer bära och visa utåt. Ett skal som många skaffar sig en bild av direkt. Skalet ska vara lätt att känna igen och kunna kopplas till det innehåll som hör till, samtidigt som den bör vara enkel och stilren eftersom det är ett skal du förhoppningsvis ska vilja bära varje dag för resten av ditt företagsliv. Därför är det också viktigt att kunna motivera bakgrunden till varför du valt just det skal du valt. Varför det ser ut som det gör och vart kopplingen till din verksamhet ligger. Dessutom får en grafisk identitet gärna kunna appliceras och kännas igen utan att loggan är i fokus.  Den ska kunna vara föränderlig och anpassningsbar och helst inte bara vara en statisk logga. Om företaget lever och utvecklas är det positivt om en grafisk identitet också har möjlighet att göra det.

När vi skulle göra vår grafiska identitet för Birger och Blom tog vi hjälp av Johan Bylund som är grafisk designer. För precis som med design och allt som genomsyrar ett företag så är det bäst att ta hjälp av de kompetenser som finns omkring dig så att du kan lägga all energi på din expertis, istället för att kanalisera den i fel riktning. Bakgrunden till vår grafiska profil ligger i att vi fyller webbsidor med innehåll, content, vilket klamrarna runt vårt byrånamn symboliserar. Om två klamrar placeras ut utan något innehåll, syns det direkt att de ska fyllas och i vårt fall fyller vi ett innehåll baserat på webbcopy. Det blir som en tom ram runt ett icke existerande konstverk och det är vår uppgift att fylla ramen. Klamrarna är dessutom dynamiska och kan till exempel placeras ut på underlägg för glas eller muggar och på kontorsgolvet för att rama in skrivbordet, och profilen kan förändras beroende på vilken storlek innehållet har.

Att skaffa sig en stämpel kan kännas lite old-school men för med sig fördelar som att det i början av ett företag inte kan finnas tillräcklig ekonomi att trycka upp materiel med loggan på. En stämpel kan applicera din logga på i princip vad som helst, så det blir seriöst och enhetligt.

83 Replies to “Grafisk identitet för Birger och Blom”

  1. Pingback: stream movies
  2. Pingback: alkaline water
  3. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *