Limited edition hos IKEA

IKEA släppte BRÅKIG den 7 februari, en limited edition kollektion du kan se här.

Att använda sig av limited edition är ett klassiskt grepp för att skapa attraktion och en känsla hos konsumenten av att vilja skynda sig och köpa. Jag vet själv hur sugen jag blir när jag ser limited edition i olika sammanhang.

Greppet tillhör en av Cialdinis 6 försäljningsprinciper. Han kallar den ”Sällsynhet” (Scarcity) – vilken går ut på att det som är svårt att få värderar vi högre. Det finns t.o.m. forskning som visar att du genom att begränsa tillgången till viss information/produkt blir människor mer positivt inställda till den.

Smart av IKEA alltså.

One Reply to “Limited edition hos IKEA”

  1. Och det faktum att dom inte visade något på hemsidan. Den var så stel o som ett klassiskt reklamblad.

Comments are closed.