Hållbarhet i fokus på examensutställning i Malmö

När jag besökte Malmö i helgen passade jag på att titta förbi Form/Design Center, där regionens design- och arkitektutbildningar hade gemensam examensutställning.

Varje gång jag besöker slututställningar påminns jag om hur givande det är. Framtida branschfolk som lagt ner enorm energi på sina kommunikationslösningar är riktigt kul att se.

Det talas ofta om att yngre generationer värderar hållbarhet och socialt ansvarstagande, både hos arbetsgivare och varumärken. Och jag måste säga att detta märktes på utställningen. Hållbarhet, miljö och sociala frågor var centrala i flera arbeten. Mycket spännande!

Medverkande utbildningar var Arkitektskolan (Lunds universitet), Industridesignskolan (Lunds universitet), Landskapsarkitektur (Sveriges lantbruksuniversitet Alnarp), Grafisk design (Malmö högskola), Produktdesign (Malmö högskola) och Visuell kommunikation (Malmö högskola). Läs mer om utställningen här.

VÅRUTSTÄLLNING Malmö 2015

VÅRUTSTÄLLNING Malmö 2015
Julia Lyding tittade på vilka mervärden en produkt kan föra med sig i hennes projekt ”Lillgårdens bi och trädgård”. Slutresultatet blev bl.a. en grafisk och strategisk identitet åt det nystartade företaget.
VÅRUTSTÄLLNING Malmö 2015
I projektet ”Den sociala bron” har Victor Nyman tittat på hur man kan minska skillnaderna mellan var olika människor agerar i staden, var de bor, lever och möts.

#fdc_varutstallning2015