Våra beteenden har förändrats av sociala medier

Numera är det mer eller mindre standard att halva publiken står och filmar med sina mobiler under en konsert i Globen. Det är också en vanlig syn att matgäster sitter och fingrar på sina mobiler under ett restaurangbesök. Välkommen till ”uppmärksamhetssamhället”! Ett samhälle där vi när som helst kan få likes, fler följare och annan bekräftelse direkt via våra mobiltelefoner.

Detta och mycket mer diskuteras med Nanna Gillberg, forskare och författare till boken ”Uppmärksamhetssamhället”. En bok som presenterar en rad intressanta tankar kring vårt förändrade beteende. Få en snabbversion av boken i dagens avsnittet av Lära Från Lärda!

Podcasten går att lyssna på via iTunesTuneln Radio och de vanligaste apparna på iPhone (t.ex. Podcast) och Android (t.ex. Beyondpod). Eller direkt via podcastens hemsida.