Kunskapen som ger nya tankar

Att studera på högre nivåer förknippas ofta med tentor, bokläsning och att memorera ny kunskap. Men högskolestudier handlar lika mycket om att börja tänka på nya sätt och om att planera och strukturera sin tid. Egenskaper som blir oerhört relevanta i arbetslivet.

I dagens avsnitt av Lära Från Lärda pratar vi om studier och inlärning. Gäst i programmet är Marina Bergman, Universitetsadjunkt vid Mälardakens högskola och medförfattare till boken ”Att studera på högskolan”. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken!

Vi pratar bland annat om hur ny kunskap kräver nya tankar och att det krävs en ansträngning för att hjärnan att lära sig nya saker. Vi pratar också om hur man kan tänka för att öka sin motivation under en utbildning.

Lyssna på avsnittet i någon av de vanliga podcast-apparna eller via hemsidan.