Säga vad en vill om Soraya Post…

…men om alla EU-parlamentariker skrev såna här statusuppdateringar på sin Facebooksida skulle nog demokratiarbetet vara en smula mer roligt och transparent. Bara att börja en uppdatering med ”Här var det EU!” är ju briljant. Jag har åtminstone fått en insyn i vad en EU-parlamentariker faktiskt gör och vilka sammanhang hen verkar genom den här typen av uppdateringar.

”Hej allihopa! Här var det EU!
Arbetet går framåt men det är så underliga dagar i parlamentet nu. Det legislativa arbetet står liksom lite stilla utan en kommission på plats. Och om man ska vara helt ärlig så skojas det rätt friskt om att Juncker lyckats placera de flesta kommissionärerna på områden de är sämst på. Jag vet inte jag, men vissa får det att krypa över hela kroppen.
Spanien skickade en sexist som tycker att man ”får akta sig för att inte vara för smart när man pratar med kvinnor, för då kan man ju diskriminera dom”. Han ska tydligen ha hand om miljö men han har samtidigt en herrans massa oljeaktier. Åsså föder han upp tjurar för tjurfäktning som jag tror är förbjudet i EU?…”

Och sen fortsätter det i samma stil.

Oavsett om det är hon själv eller en medhjälpare som skriver så känns både tonfall och närvaro helt i linje med Fi:s strategi och deras bevisligen framgångsrika arbete med sociala medier.

Soraya Post

Kommentera