21 bra inlägg från SR:s superanvändare

En av de mest udda jobbtitlarna jag haft är sociala medier-korrespondent på Sveriges Radio. Under en spännande tid arbetade jag i redaktionen för experimentprojektet och nyhetskanalen Alltid Nyheter i Sveriges Radio och använde sociala medier för research, dialog och rapportering. Under tiden i radiohuset blev det tydligt hur många nytänkare som fanns inom företaget. Både före och efter mitt uppdrag har jag försökt hålla koll på utvecklingen som pågår inom public service när det gäller användningen av webben som journalistiskt verktyg, något som förenklas av medarbetarnas ofta transparenta dialog i öppna kanaler.

Jag har tidigare beskrivit hur Twitter nästan har fungerat som ett intranät för Sveriges Radio där redaktioner och enskilda anställda utbyter erfarenheter och tips helt öppet mellan kanaler, program och platser.

De senaste två dagarna har Sveriges Radio samlat den egna personalens ”superanvändare” inom sociala medier (cirka 100 personer, vilket enligt uppgift motsvarar var 12:e anställd) för en tvådagarskurs, och precis som vanligt går det alldeles utmärkt att fånga upp en del smartheter på Twitter.

Här nedan är ett urval av intressanta tweets, konferensen pågår några timmar till och du kan följa diskussionerna här

 

 

Kommentera