Rymdimperiet länkar tillbaka

wanderers

Det är intressant hur starkt och bra innehåll sprider sig över världen. I förra veckan såg jag hur några av mina vänner var på premiärvisningen av Eric Wernquists kortfilm Wanderers. ”Undrar hur det är att gå på premiär för en film som är 3,5 minuter” tänkte jag då.

Några dagar senare såg jag länken till själva filmen som nu fanns på Vimeo, och jag förstod hur mäktigt det måste varit att ha sett filmen i en biosalong. Jag som nyligen sett Interstellar (och bloggat om den pågående rymdhajpen) förstod också vad folk menade när de sa att ”den här filmen lyckas med att skapa en känsla på tre minuter som Interstellar inte lyckas med på tre timmar”, även om jag gillade Interstellar väldigt mycket.

Sedan såg jag även hur amerikanska sajter som The Verge, Gizmodo, Slate och andra stora aktörer för onlinekultur börjat hajpa filmen rejält.

Slutligen insåg jag att även några svenska medier rapporterat om Wernquists kortfilm. Kristofer Ahlström nämnde till exempel filmen redan den 11 november i en DN-artikel om hur popkulturen är på väg ut i rymden. Ändå var det i mina sociala flöden och på amerikanska nätkultur-sajter som jag exponerades för den, och som i mina ögon var ”först” med att sätta ljus på den briljanta kortfilmen.

Om du mot förmodan missat. På med lurarna, släck ljuset och kör:

[vimeoplay id=”108650530″ size=”large”]

Foto: ur Wanderers

Kommentera