LO:s budgettwittrande väckte kritik

”Och vill ni se ett Twitterkonto go bananas så kika in på Twitter.com/LOsverige. Dagens lärdom: Twittra aldrig i affekt.” skrev den digitala strategen Sarah Larsson Bernardt på Facebook igår kväll i samband med att det stod klart att budgeten fälldes av Sverigedemokraterna. Samma sak tyckte (kanske inte oväntat) Tobias Holdstock (m).

I sak kan jag hålla med. Men den som aldrig skrivit något ogenomtänkt och förhastat på nätet får gärna kasta den första stenen. Vad som naturligtvis skiljer @LOSveriges uppdateringar från oss vanliga dödliga är att det är frågan om ett organisationskonto och inte någons personliga twitterflöde. Dessutom handlar det om kommentarer kring politik vilket lägger till en extra dimension av potentiella klavertramp. 

Det gör det dock inte mindre intressant att diskutera var gränserna går för vad som är okej att skriva och inte. Min erfarenhet är att om det är något som organisationer, myndigheter och företag har svårt för i sociala medier, så är det att framstå som en avsändare av kött och blod. Att helt enkelt ha ett tonläge och en röst som känns mänsklig (med allt vad det innebär av skiftande humör, intensitet och agerande).

Det är lätt att fastna i en sörja av mer eller mindre tillrättalagda uppdateringar och svar som mer påminner om uttalanden från en stelbent byråkrat än en medmänniska, speciellt när det handlar om att bemöta klagomål eller agera kundtjänst. Ibland finns det naturliga och rimliga orsaker att det ser ut som det gör, men jag efterlyser mer färg och liv i uppdateringarna.

Det är möjligt att @LOSverige tittar tillbaka på gårdagens tweets och ändrar uppfattning om rimligheten i dess innehåll. Men det är ingen tvekan om att den som skrev inläggen har ett brinnande engagemang och en tydligt färgad agenda. För följare och andra intressenter är det tydlig kommunikation i ett pressat läge, med en diskussion om lämpligheten i ordvalen som en efterföljande svans.

@LOSverige på Twitter

5 Replies to “LO:s budgettwittrande väckte kritik”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: Learn More
  3. Pingback: stream movies

Kommentera