Här är fyra Twitter-typer som kollar på Agenda

Att titta på SVT Agenda på söndagkvällarna och samtidigt följa kommentarerna på Twitter är en fascinerande upplevelse. Jag tycker mig ha utkristalliserat fyra sorters twittrare:

  1. Partisten. Visar tydligt vilket lag hen håller på och skriver saker som ”Har aldrig sett partiledare x så stark som hen är i kväll #NuGällerDet” (oavsett hur bra eller dåligt partiledaren presterar)
  2. Mediamänniskan/kommentatorn. Vill vara ”objektiv” och kommenterar innehåll, form och struktur på sändningen och skriver saker som ”Otroligt sunkig frågeställning från Agenda nu #Mediekritik”
  3. Komikern. Vill hitta den perfekta onelinern för komisk effekt och många retweets och skriver saker som ”Se upp, kolbiten sägs ha skymtats i lobbyn till tv-huset #rekvisita” (gör ofta flera försök för att hitta fram till något som tar fart).
  4. Hejaklacken. Följer flödet men skriver inte så mycket själv, är dock aktiv genom att retweeta vad andra skriver och placera ut strategiska favorit-markeringar till tweets hen håller med om.
Här är några exempel som twittrades ut under kvällens program. Kan du kategorisera dem?

Och självklart avslutar jag med meta-meta-twittraren. Det vill säga jag, som twittrar om att andra twittrar om Agenda:

Foto: SVT

One Reply to “Här är fyra Twitter-typer som kollar på Agenda”

Kommentera