Här är den mest delade artikeln 2014

Vilka ämnen berör svenskarna mest och vad får oss att vilja dela artiklar vidare till andra i våra flöden? Det vet Ted Valentin. Idag publicerade han sin lista över de mest delade artiklar under 2014, baserat på statistik från hans tjänst SocialaNyheter.se.

Den som läser listan inser snabbt att det finns några gemensamma nämnare för de mest delade artiklarna. Det är ofta åsiktsmaterial som tydligt tar ställning och berör politiska frågor. Andra ämnen som är populära relaterar till det många människor känner igen. Dieter, väder och porr är tre exempel.

Alex Schulmans krönika Fy fan för er som ser på när det går åt helvete är den mest delade artikeln under 2014 och även förra året var Alex Schulman med i toppen.

”Artiklar som man kan ”ta ställning till”, antingen för eller mot, leder till många delningar. Sådant som polariserar delas och diskuteras mer. Detta är något som Alex Schulman (årets ”vinnande” skribent) känner mycket väl till. Hans artikel ”Vi skadar våra barn” från 2013, var också en polariserande artikel.” skriver Ted Valentin.

Ted Valentin reflekterar också över hur just delningsstatistik inte beskriver vilka artiklar som var bäst, utan snarare vilka som flest människor kunde relatera till. Han skulle gärna se en lista med Sveriges mest välskrivna och insiktsfulla artiklar 2014. Den är dock svårare att få fram kan tänkas.

Läs mer om årets lista på TedValentin.com.

Bild: Socialanyheter.se

5 Replies to “Här är den mest delade artikeln 2014”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: stream movies

Kommentera