Här är FAQ-sidan som sticker ut i mängden

Förutom att todo-appen och tjänsten Teuxdeux har ett helt fantastiskt namn är den också precis så enkel att en sån som jag ska tycka om den. Den har inte mängder av finesser men de som finns är smarta. Tjänster som Todoist och andra är garanterat bättre för den hängivna projektledaren. Men det var inte det jag tänkte skriva om.

Teuxdeux har nämligen en väldigt fin FAQ-sida. Den ger svar på vanligt förekommande frågor men den innehåller också roliga svar på frågor som ingen någonsin har ställt. Jag tror jag sprang på Teuxdeux första gången för 5-6 år sedan, och sen dess har FAQ:n blivit lite mer seriös än tidigare. Men det finns fortfarande guldkorn, och det faktum att jag fortfarande återvänder till sidan för att se om nya frågor tillkommit kanske säger en del.

De flesta besöker en FAQ när något har gått fel. Därför kan man tänka sig att grundinställningen för den som läser sidan är problemorienterad och att man inte får skämta bort chansen att faktiskt hjälpa sina kunder. Samtidigt är det ett bra tillfälle att kommunicera varumärkets värderingar och kan man som användare både få hjälp med sina problem och dessutom skratta samtidigt är det ju en bonus.

Några exempel från FAQ:n:

Is it true that TeuxDeux is the 16th greatest invention of all time?
– Yes.

What are the other 15 greatest inventions?

– We can’t go into detail, but Nutella is 6th.

Can we have a view with 7 days instead of 5?
– Regrettably, no. We want you to watch happily as your work week ticks away. Then, when the weekend comes, soak up all the fun. Your to-dos for the weekend should generally only be things like: ”Drink lemonade in a hammock”, ”Take 3 naps”, and ”Hit the beach”.

Can you let us create custom backgrounds?

– No, I think Myspace has that.

Can you provide a month view, so I can scan everything I need to do this month
– Whoa there, partner. Let’s just take it down a notch. Don’t worry about the whole month. Live for today.

What deux yeux have teux deux teuxday?

Bild överst: Teuxdeux 404-sida.

4 Replies to “Här är FAQ-sidan som sticker ut i mängden”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: stream movies

Kommentera