Stockholms startups hetare än någonsin

Stockholm Business Region vill uppmärksamma oss på hur stark den svenska startupscenen är just nu. Och varför inte. Deras sammanställning nedan visar hur 2014 antagligen var ett av de mest framgångsrika åren någonsin om man summerar investerat kapital i Stockholmsbaserade startups, börsnoteringar, exits och andra händelser (inte minst communitybyggandet).

En av höjdpunkterna är den gigantiska exiten som Minecraftbyggarna Mojang gjorde när företaget blev uppköpt av Microsoft. 2,5 miljarder dollar på ett bräde till grundarna. Något som grundaren Notch själv kommenterade i ett inlägg i september som avslutades med orden ”It’s not about the money. It’s about my sanity.”.

Samtidigt står det nu klart att SIME-gänget med Ola Ahlvarsson i spetsen startar ännu en arena som ska hjälpa entreprenörer och andra aktörer i innovations-ekosystemet att mötas och utvecklas. Platsen heter Epicenter och ligger i samma hus som SUP46 på Malmskillnadsgatan. Det verkar bli lite av ett kontorshotell med eventverksamhet och erbjudanden till de som väljer att jobba i lokalerna.

”Epicenter offers over 6 000 m2 in the heart of Stockholm dedicated to innovative fast growing companies, corporate innovation initiatives, cool members from all over the world and a SIME stage alive with great speakers and events every week. If you have not been to Stockholm for a while this is a great moment to come over….” skriver Ola Ahlvarsson på Facebook.

One Reply to “Stockholms startups hetare än någonsin”

  1. Pingback: Blue Coaster33

Kommentera