Googles toppchef: Internet försvinner

Uttalandet kan verka drastiskt, men ju mer man tänker på det känns ju mer logiskt blir det. När Googles styrelseordförande Eric Schmidt dessutom säger i en intervju med Fast Company under World Economic Forum i Davos att internet kommer försvinna i framtiden syftar han på den faktiska relationen mellan människor och internet. Idag är vi relativt medvetna om vad som är uppkopplat och inte. Vi förnimmer internet via våra mobiler, datorer och andra prylar.

I framtiden är internet integrerat i vår fysiska verklighet till en nivå då det slutar att betraktas som en teknologi, och snarare ses som en del av den fysiska världen, lika självklart som asfalterade gator (vi pratar sällan om att vi ansluter till vägnätet). Samtidigt påverkas också det fysiska rummet av vilka vi är som individer vilket är ett nytt och stort steg i mänsklighetens historia.

Våren 2008 skrev jag ett av de längsta reportage jag någonsin skrivit som journalist. Det publicerades i tidningen Fokus och handlade om hur internet påverkar människan. Sedan dess länkar jag ofta till reportaget i olika sammanhang, och så även nu. I en av de många intervjuer jag gjorde till det 17 sidor långa reportaget pratade Googles policy manager Nicklas Lundblad om hur internet mer liknar en biologisk organism till sin uppbyggnad än ett tillverkat ”föremål”. Eric Schmidts framtidsspaning bekräftar bilden av det fullt ut integrerade nätet och är förstås redan ett av de största paradigmskiften i mänsklighetens historia.

Hej Matrix.

Bild överst: Will Lion (CC-licens)

5 Replies to “Googles toppchef: Internet försvinner”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: streaming movies
  3. Pingback: streaming movies

Kommentera