The Simpsons attack mot Uber och Lyft

Uber

I det senaste avsnittet av The Simpsons börjar Marge köra taxi på fritiden, åt ett bolag misstänkt likt startup-taxi-bolag som Lyft eller Uber. Avsnittet finns på amerikanska Hulu och enligt Venturebeat riktas en rejäl känga mot taximarknadens utmanare.

“So, you’re a taxi?” asks Marge.
“No no no no no. We’re a social media-based rideshare service,” responds the driver, in the obviously scripted legalese that ride-booking companies have had to adopt to avoid regulation.
från artikeln Watch The Simpsons take on Lyft vs taxis and the pains of the gig economy.

Personligen har jag extremt svårt för ledningen hos amerikanska Uber samt alla de anmärkningsvärda skandaler som bolaget gjort sig skyldiga till. Allt ifrån hur de beter sig mot sina förare, men också synen på journalister (med hot om att förfölja och kartlägga journalister som skriver dåligt om tjänsten). Dock har jag själv använt Uber vid flera tillfällen (första gången i San Francisco 2011 och numera även i Sverige). Jag har alltid varit nöjd med både tjänsten och upplevelsen. Då är det extra synd att det verkar vara rena douchebags i toppen, eller som New York Times skriver: ”What all these incidents have in common is that they offer a portrait of a company without adults in charge”.

Bild: Lynn Friedman, San Francisco (CC-licens)

Kommentera