Byrån byter namn i protest mot Dolce & Gabbana

I veckan har fler kändisar, bland annat Elton John, drivit på för en bojkott av Dolce & Gabbana efter några anmärkningsvärda uttalanden från grundarna kring att barn födda med IVF-behandling skulle vara syntetiska. Hashtaggen #‎boycottedolcegabbana‬ har lanserats och människor reagerar både i det stora och lilla.

Byrån DigitasLBi har beslutat sig för att byta namn under en vecka och ta bort bokstäverna D och G ur namnet. Samtidigt uppmanar de andra att göra samma sak genom taggen #dropDandG. Ett litet men effektivt statement.

Så här skriver byråns nordamerikanska vd Tony Weisman och chief creative officer Ronald Ng i ett uttalande hos Adage:

”You’ve probably heard about the recent controversy surrounding Dolce & Gabbana’s comments on IVF and (their idea of) ‘traditional’ family. It’s caused a global uproar, largely led by Elton John’s pledge to #BoycottDolceGabbana.
And today, we’re taking a stand – to support Elton’s movement. To support diversity, acceptance, family – in all its forms.
To #dropDandG.
Shortly, we’ll change our name (meet: ”iitasLBi”) across our social channels, office signage, and email signatures (artwork below, so you can, too).”

4 Replies to “Byrån byter namn i protest mot Dolce & Gabbana”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: streaming movies

Kommentera