14-åringen blev deras viktigaste investerare

investor

Vad skulle du säga om du blev kontaktat av en 14-årig pojke som säger att han är villig att investera i ditt företag? Exakt det hände en entreprenör som förblir anonym, men som under Pando Dailys vinjett Startup Anonymous berättar om hur det som från början lät som en bluff visade sig vara en av hens viktigaste lärdomar.

Efter att entreprenören blivit kontaktad flera gånger av mer eller mindre oseriösa personer som alla sa sig vara intresserade av att investera i bolaget var hen minst sagt skeptisk när okända personer hörde av sig med erbjudanden. Risken att det var fråga om ännu en ”däcksparkare” var hög, så när hen fick ett mail från en person som kort och gott löd ”Söker ni investeringskapital?” ringde varningsklockorna högt.

Entreprenören, trött på oseriösa förslag, svarade kort och gott ”Ja, varför undrar du?”. Efter ytterligare lite dialog kom det fram att det var fråga om en son och hans pappa som tillsammans investerade i olika bolag. Entreprenören googlade ”sonen” och hittade information om en revisor från South Carolina, fortfarande i tron att det var två vuxna personer som utgjorde investeringsteamet. De bestämde sig att höras på telefon, även om entreprenören inte förväntade sig någon större investering. När den som svarade i telefon lät som en ung pojke blev entreprenören förvirrad, men diskussionen drog ändå igång. Efter ungefär 15 minuter kom till slut pappan in i samtalet och sa kort och gott ”we’re in”.

Entreprenören visst inte vad hen skulle tro, men bad i alla fall de båda udda investerarna att berätta om sig själva. Då tog pappan över:

Pappan: “As Anthony mentioned, we’re a father/son team that has invested in a few companies over the past two years, most recently X and Y. My son, Anthony, is 14 years old and has a knack for picking investments. My name is Josh Green (not actual name) and I’m the former President/CEO of (Huge Media Company) …” […]

Turns out that Anthony was a kid. Just finishing up 7th grade. In his free time, rather than playing Playstation, he was reading tech blogs and playing with new products. Instead of playing pick up basketball after school, he was learning how to code. He aspires to be a venture capitalist someday and is already well on his way”, skriver entreprenören i sin text hos Pando Daily.

Pappa/son-teamet blev inte bara investerare, den unga pojken blev också en av de mest aktiva ägarna och entreprenören fick sig en erfarenhet han tagit med sig sedan dess.

”I come back to this experience often to remind myself that opportunities are occasionally where you least expect them. […] Startups can bring about really fascinating encounters sometimes, all you have to do is be open to accepting them.”

Historier berättade under anonymitet kan förstås vara uppdiktade, men visst gillar man tanken på den tidigare mediechefen som tillsammans med sin son drar igång ett investeringsteam?

Bild: Pexels.com

4 Replies to “14-åringen blev deras viktigaste investerare”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: stream movies

Kommentera