Måste andras liv vara roligare än mitt?

facebook statusuppdatering

Det vi ser av varandras liv på nätet är bara fragment, noga utvalda och sällan heltäckande. Det känns som en gammal diskussion, men ändå värd att påminna om. En gång avföljde jag ett gäng personer vars uppdateringar fick mig att må sämre än om jag inte sett dem.

Vad var det som skavde? Kanske var det bara en alltför likriktad inblick i ett liv jag inte levde själv, eller en påminnelse om den jag kunde vara, men inte var? Avundsjuka är inte en känsla att vara stolt över, men den drev mig ändå att aktivt välja bort uppdateringar från i grunden bra och vettiga människor i min omgivning. Ibland är det lätt att glömma att det perfekta inte finns.

Jag kom att tänka på det när jag såg den här kortfilmen, om verkligheten bakom uppdateringarna.

[vimeoplay id=”97115097″ size=”large”]

3 Replies to “Måste andras liv vara roligare än mitt?”

  1. Pingback: Blue Coaster33

Kommentera