Starbucks vd svarar anti-gay-aktivisten

starbucks
Starbucks. Foto: Marco Paköeningrat (CC BY-SA 2.0)

Inte alla beslut är ekonomiska beslut. Det konstaterade Starbucks vd Howard Schultz när han vid bolagsstämman svarade en aktieägare som var kritisk till att bolaget stöttar homoäktenskap. Den kritiska aktieägaren är aktiv motståndare mot samkönade äktenskap och grundare av organisationen Corporate Morality Action Center. Starbucks beslut har även fått medlemmarna av organisationen National Organization for Marriage att bojkotta Starbucks. Samtidigt är det inte direkt som att det gått dåligt för cafékedjan under det senaste året.

”I don’t know how many things you invest in, but I would suspect not many things, companies, products, investments have returned 38% over the last 12 months. Having said that, it is not an economic decision to me. The lens in which we are making that decision is through the lens of our people. We employ over 200,000 people in this company, and we want to embrace diversity. Of all kinds.”

Enligt en artikeln i Forbes Magazine jublade publiken när vd:n Howard Schultz sa ovanstående, och han påpekade också att om aktieägaren trodde att han kunde få större avkastning än de 38 procenten han fick förra året, så är det ett fritt land. Det går bra att sälja sina aktier och istället investera i valfritt annat bolag.

Visst är Starbucks-vd:ns svar till anti-gay-aktivisten en händelse som känns fantastisk att sprida vidare och berätta om, men det är också ett tydligt exempel på hur företag och varumärken både har och kan använda sin makt till att påverka mer än kassaflöden. Att Apples vd Tim Cook berättat öppet om sin homosexualitet är en annan händelse som kan tyckas självklar i vissa ögon, men som varit långt ifrån det för bara några år sedan.

5 Replies to “Starbucks vd svarar anti-gay-aktivisten”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: INCREASELEPTIN.COM
  3. Pingback: stream movies

Kommentera