Det är så här vi dejtar nu

mobile-phone

”We don’t commit now. We don’t see the point. They’ve always said there are so many fish in the sea, but never before has that sea of fish been right at our fingertips”

Så börjar den här artikeln av Jamie Varon om hur vårt sätt att träffa varandra har förändrats. Hur den kittlande känslan vid en ny bekantskap var det som förr kunde leda till något djupare, men som nu är själva basen i våra känsloliv, oavsett om du är i ett förhållande eller på jakt efter en partner. Vi kittlar och blir kittlade varje dag genom det vi visar upp för varandra, bakom våra skärmar.

Jamie Varon håller på ett sätt ett brandtal för en begränsning av det fria valet, och riktar även delvis kritik mot hur vi medierar våra relationer. Den gamla klyschan om att ”leva här och nu” och att bygga förtroende genom det riktiga mötet är ett förutsägbart tema. Men det finns andra dimensioner i texten som jag uppskattar desto mer. Beskrivningen av ett Tinder-samhälle där dömandet går snabbt i varje enskild stund. Och vi gör slut, med varandra, med saker som skaver.

”We worry about settling, all the while making ourselves suffer thinking that anything less than the shiny, happy filtered life we’ve been accustomed to is settling. What is settling? We don’t know, but we fucking don’t want it. If it’s not perfect, it’s settling. If it’s not glittery filtered love, settling. If it’s not Pinterest-worthy, settling.”

This is how we date now.

Hoppas du får en fin påsk.

One Reply to “Det är så här vi dejtar nu”

Kommentera