Så lyckas du med din Almedalsdebatt

Samtal om samtal hos FKDV

Häromdagen deltog jag i ett rundabordssamtal (ja, bordet var faktiskt runt) som utgick från en av de mest paneldebatt-täta händelserna i Sverige – Almedalsveckan. Samtidigt var målet för vår diskussion att ta oss bort från just den traditionella paneldebatten med en moderator som frågar ut ett antal deltagare på en scen inför en oftast passiv publik. Hur kan man skapa ett samtal och en delaktighet mellan både panel och publik, och hur kan diskussionen bli inkluderande och mindre av separata monologer?

FKDV har erfarenhet av att ha filmat väldigt många seminarier i Almedalen, och det var också de som stod som värdar för rundabordsdiskussionen. Björn Falkevik från FKDV fanns med vid bordet tillsammans med Karin BäcklundMartin PalaciosCamilla Eriksson och så jag. I inlägget 7 insikter om framtidens paneldebatt sammanfattas det viktigaste från vår diskussion. För dig som arrangerar, deltar eller besöker en paneldebatt så kan det vara läsvärt.

Vi pratar bland annat om vikten av dokumentation, hur man engagerar en publik, varför ett rundabordssamtal är bättre än en moderatorsdriven debatt och en mängd andra saker. Första delen av samtalet är lite trevande, men sen sprakar det loss lite mer i slutet med flera konkreta idéer och tips.

Här är videoinspelningen av vårt samtal:

[youtubeplay id=”Iu90V89hLxU” size=”large”]

 

 

5 Replies to “Så lyckas du med din Almedalsdebatt”

  1. Pingback: Blue Coaster33
  2. Pingback: weight loss

Kommentera