Skräckfilmen som fångar vårt onlineliv

Bild från trailern för Unfriended (Universal pictures)
Bild från trailern för Unfriended (Universal pictures)

Jag brukar inte gilla skräckisar, men Unfriended kommer kanske att bli ett undantag. The Verge kallar det ”den första filmen som på ett korrekt sätt fångar vårt virtuella liv”. Hela filmen utspelar sig i sociala medier kan man säga, och vi får följa karaktärernas webbaserade interaktion via videochattar, youtubeklipp, direktmeddelanden och så vidare. Samtidigt tas aktuella teman som nätmobbing och hur viral spridning kan ödelägga människors liv upp. Allt detta mot fonden av en klassisk ungdomsskräckis som känns som en blandning mellan Blair Witch Project och Paranormal activity.

Jag blev lite skraj bara av trailern.

[youtubeplay id=”Q72LWqCx3pc” size=”large”]

Kommentera