Han lovar en öppen medieutredning

Olle Lidbom
Olle Lidbom. (Foto: Annika af Klercker)

Tidigare har Olle Lidbom berättat hur han (enligt honom) blev utslängd ur Granskningsnämnden för att han var för öppen med nämndens beslutsprocesser och sin egen medverkan. Nu har han blivit inbjuden att sitta med som oberoende expert i den nya medieutredningen, under ledning av Anette Novak.

Olle Lidbom skriver själv om uppdraget och hans ambition är att vara supertransparent under processen. Han har inga planer på att skräda orden.

”Mitt mål är även att kommentera vad i arbetet som inte fungerar och alla de dåliga, ogenomtänkta förslag som med all sannolikhet kommer med utredningen. Den förra utredningen (”Presstödsutredningen”) blev ju så dålig och tandlös att alla i utredningen själva reserverade sig mot den. Omdetta haveri finns till och med en egen vitbok, av utredaren själv… Om Novak eller Kulturdepartementet ber mig att vara tyst eller tulla på transparensen kommer jag publicera även det.” skriver Olle Lidbom.

Övriga inbjudna experter i medieutredningen är Sara Öhrvall, Mikael Zackrisson och Johanna Frelin.

Läs hela Olle Lidboms inlägg Så ska jag behålla mitt oberoende som expert i nya medieutredningen.

Kommentera