Män som försöker förstå kvinnor

Ibland kan jag störa mig lite på att många av världens större sociala plattformar är skapade av män som ett svar på oförmågan att bygga relationer med det motsatta könet. Jag funderar på vad det får betydelse för tjänsternas funktioner och utveckling. Mark Zuckerberg som startade Facebook är förstås det tydligaste exemplet, men när jag läser Veckans Affärers intervju med Tinder-grundaren Sean Rad får jag lite samma vibb.

”Det var för tre år sedan, jag och mina vänner satt alla runt bordet och höll på med våra mobiltelefoner. Det slog mig hur konstigt det var, vad försökte vi åstadkomma? Svaret var att vi alla försökte få en tjej att komma och göra oss sällskap. Det fanns ju tjejer på restaurangen, varför försökte vi inte ta kontakt med dem i stället? Jag insåg att telefonen skulle kunna hjälpa oss med det”, säger Sean Rad till Veckans Affärer.

Relaterat: Det är så här vi dejtar nu (Tinder-samhället).

Kommentera