Alla blir glada av en regnbågsbild

Double rainbow

För den som bor i Stockholmstrakten var det igår svårt att undgå rapporter om vädret, oavsett om du var ute i naturen eller låg hemma under täcket. Flödet fylldes snabbt med bilder på det fascinerande ljuset och framförallt på den tydliga regnbåge som gick att se från stora delar av staden.

Det som är intressant med bilder på solnedgångar och spännande väderfenomen är att de nästan alltid får många gillningar och kommentarer i sociala medier. Att mina följare antagligen sett minst 10 andra bilder på exakt samma regnbåge från olika vinklar hindrade dem inte från att gilla även de två bilder jag la upp på Facebook igår kväll, på väg hem efter att har repat med mitt band.

Två bilder. Två dubbla regnbågar. Över 100 gillningar på varje bild inom loppet av en timme. Kanske finns det något ursprungligt och tidlöst över de reaktioner som sker på en vacker himmel? Något som den moderna uppkopplade människan reagerar lika mycket på som stenåldersmänniskan. Vad tror du att det beror på? Har Facebook en egen liten regnbågsalgoritm? (För tydligheten skull är 100 gillningar långt fler än vad jag normalt får på saker jag lägger upp på Facebook.

Double rainbow

Självklart går det inte att skriva ett inlägg utan att samtidigt lägga in ett av världens mest sedda klipp med regnbågstema, just nu uppe i 41 miljoner visningar. Klippet fick stor spridning när komikern Jimmy Kimmel länkade till det och sa att hans vän Todd utsett det till det roligaste klipp han sett.

[youtubeplay id=”OQSNhk5ICTI” size=”large”]

Double Rainbow is a viral video filmed by one-time MMA fighter[1] Paul ”Bear” Vasquez. The clip, filmed in his front yard just outside Yosemite National Park, in the U.S. state of California, shows his ecstatic reaction to a double rainbow.” – Wikipedia.

Kommentera