Värmländska män förklarar vad de tjänar på jämställdhet

varmland

Från början tyckte jag att filmen gick långsamt. Jag sneglade ner mot tidskoden på Youtube och såg att klippet var över 12 minuter långt (nedan är en kortare version på fem minuter som jag fick tips om efter att inlägget publicerades). En evighet för den som snabbt vill fånga intresset hos någon som råkat ramla in i en film på nätet. Men ganska snart blev det lugna tonläget och floran av personer som gav sin syn på jämställdhet nästan som en medryckande melodi. Filmen, som producerats av Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland inför deras gen(i)us-konferens, känns som en bra utgångspunkt för de män som vill förstå nyttan av jämställdhet, när rättviseargumentet inte når hela vägen. Budskapet är förstås att alla tjänar på ökad jämställdhet, oavsett kön.

[youtubeplay id=”bJnJwILyvxg” size=”large”]

 

Kommentera