Så tycker Clinton-utmanaren om startups

elizabeth-warren
Elizabeth Warren. (Foto: Edward Kimmel CC BY-SA 2.0)

Trots att Massachusetts-senatorn Elizabeth Warren inte meddelat att hon ställer upp som kandidat i presidentvalet utmålas hon ändå som en tydlig utmanare för Hillary Clinton på demokraternas sida. Hon har gjort sig känd för sin kritik mot Wall Street och den rikaste delen av befolkningen, och Youtube svämmar över med klipp från hennes verbala attacker mot ett system hon ogillar.

När hon besökte Greentown Labs, en cleantech-inkubator i Boston frågade Pando Daily henne om hur hon ser på tech-bolagen och startupvärlden, och hon gjorde det klart att det finns en tydlig skillnad mellan innovatörer och startups som skapar verklig innovation, och de som växt sig så stora att de försöker påverka politiker och beslutsfattare att anpassa reglerna för att hindra andra att skapa nya innovationer som konkurrerar.

“We have to recognize that the workforce is changing. That the world is changing. That the old model that someone was gonna work for a corporation and be there their entire lives is shifting in America.  And that means we need to make a lot of changes including changes in our laws and regulations… We can’t stop change but we can channel it in directions that make things better for all of us.” Warren’s comments hint that she is willing to draw a line in the sand between tech companies that can benefit all, and those only out to benefit their executives and VCs’ personal wealth, skriver Pando Daily.

Läs hela artikeln: “These are not startups.” Elizabeth Warren is worried about big tech — and big banks — influencing politics”

Kommentera