Vem startade Ice Bucket?

Den 27 augusti förre året hällde jag kallt vatten över mig och utmanade bland annat den andre Resumé-bloggaren Fredrik Wass att haka på. Ice Bucket Challenge drog in ett antal miljoner extra till hjärnforskningen i Sverige, men själv har jag aldrig riktigt hört hela historien bakom. Därför var det kul när jag häromdagen sprang på ett Ted Talks med ”mamman som startade Ice Bucket Challenge”. En intressant och gripande historia, men också en påminnelse om flyktigheten i den tid vi lever i, för vem skänkte pengar till Hjärnfonden nu när påminnelsen häromdagen dök upp som ett brev i postlådan?

Skärmavbild 2015-03-22 kl. 08.07.25

Jag var och lyssnade på Jessica W Sandberg (@jessicawsandber) från SOS Barnbyar häromdagen och något hon sa etsade sig fast i mitt samvete: ”Ingen hundralapp analyseras så mycket som den vi funderar på att skänka bort”. För min egen del är det alltför sant och något jag ständigt jobbar med.

/ @jmjobring som är i Hemavan och njuter #riktigafjäll med Blurs nya There Are To Many Of Us i lurarna.

3 Replies to “Vem startade Ice Bucket?”

  1. Pingback: streaming movies
  2. Pingback: water ionizers
  3. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *