Facebook belönar snabba svar

Jag har verkligen tjatat här i bloggen om vikten att besvara frågor från dina fans och följare på sociala plattformar. Nu har Facebook lanserat en helt ny funktion, som jag älskar! Med den nya funktion kommer Facebook ranka hur snabbt du besvarar meddelanden på din företagssida! Dags att kavla upp ärmarna och börja tävla. Du måste besvara meddelanden inom loppet av fem minuter och det måste ske på
90 % av alla meddelanden. Som tack för din strålande insats kommer du få en fin grön ikon som visar att just ditt företag besvarar meddelanden snabbt. Såklart du vill ha en sån ikon!

Är du inte säker på varför du måste svara i tid och otid på sociala plattformar? Ett samtal som sker mellan två människor är en tvåvägskommunikation. Samma regel gäller även på nätet, och som ett företag är det din plikt att reagera på människor som pratar med dig, eller åtminstone reagera på människor som söker efter ett svar. Att svara snabbt kan göra mycket för din verksamhet och de relationer du bygger på nätet! Bort med trötta företag, länge leve tvåvägskommunikation!

 

Skärmdump: Facebook
Skärmdump: Facebook

Kommentera