Sluta vara smyg-bra

Just nu arbetar jag en hel del med att utveckla inhousebyråer. Jag möter många frustrationer naturligtvis, men också enormt mycket kreativitet som sällan får utrymme att visa upp sig, än mindre vinna några priser.

I går var det den stora Inhousegalan på Berns. Närmare 300 inhousemänniskor från hela Sverige träffades och tävlade med sina arbeten. Sällan har jag varit med om en sådan härlig stämning på en galakväll i reklambranschen. Folk var liksom kalasglada på riktigt, oavsett om man fick hämta pris på scenen eller inte. Man skrattade så tårarna rann åt Jesper Rönndahl som konferencier. Snälla, hjärtliga skratt helt utan ironiska undertoner som ofta är tröttsamma.

Jag tror att galan är viktig. Många inhousemedarbetare som jag träffar har det tufft. De saknar sammanhang och bekräftelse. Har inga vettiga verktyg, beställare som är okunniga och saknar tydliga strukturer. Tacka sjutton för att det inte blir så bra produktioner alla gånger.

Men igår visade Inhouse-Sverige upp sin allra bästa sida. Kreativa, nytänkade kampanjer som slår många externa byråers skicklighet med hästlängder. Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborgs inhousebyrå vann priset för bästa trycksak. Fnyser du? Sluta bums – den är riktigt bra. Telge Bostäder, jag tycker att ni ska åka på turné och visa hur riktigt kreativ kommunikation kan se ut.

Jag vet att många skulle bli förvånade.

7 Replies to “Sluta vara smyg-bra”

  1. Pingback: water ionizers
  2. Pingback: alkaline water

Kommentera