Jimmie Åkessons nya kläder

1ajim1 1ajim2

Jag är inte alls säker på att Jimmie Åkessons nya stil kommer att fungera till hans fördel.

Det visuella budskapet är inte att gamle Jimmie är tillbaka utan att han har förändrats under sin bortavaro.

Till vad återstår att se. Men frisyren, glasögonen, tredagarsskägget, de går att läsa som något annat än ”politisk outsider” och ”man av folket.” Han ser kanske inte riktigt ut som han flyttat till Nytorget men i alla fall som om han skulle vilja hänga där lite. Och jag misstänker att den genomsnittlige SD-väljaren, en av de som partiledningen påstås beskriva som ”bonnläppar och byfånar”, inte spontant gillar det. Tänk om Hitler skulle bytt till mittbena och skepparkrans. De egna leden skulle ha börjat undra.

En annan sak: alla kommentatorer fokar på politiken men titta lite på diagnosen också. Min egen erfarenhet är att det är sjukt svårt att gå från utbrändhet tillbaka till den position där man en gång blev utbränd. Kanske nästan omöjligt.

Men jag är ingen expert.

Jimmie Åkesson har dock lyckats få full snurr på mediacirkusen kring SD igen och det ser ut att bli en spännande vår.

6 Replies to “Jimmie Åkessons nya kläder”

  1. Pingback: alkaline

Kommentera