Ett nödvändigt gott

Häromdagen var jag på första träffen för det nystartade nätverket ELSA (så nystartat att det inte har någon hemsida än, lovar att länka när den kommer!). Det riktar sig till unga skandinaviska kvinnor som jobbar i New York. Det är en chans att träffa folk man inte annars skulle ha träffat och prata om saker man inte annars skulle ha pratat om. Himla bra idé, helt enkelt.

När jag gick på Handels var jag med i mentorprogrammet Stella. Där fick ett 20-tal utvalda tjejer från KTH och Handels chansen att få en mentor från näringslivet och gå på ett gäng träffar med andra mentorer och adepter. Då gick debatten hög på skolan om huruvida det var etiskt korrekt att vara med i ett nätverk som uteslöt man. Om man vill vara jämställd ska väl alla ha samma möjligheter, eller hur?

Åh vad jag önskar att det var så. Problemet är ju att vi inte är där. Och så fort man ger män och kvinnor samma möjligheter kommer utfallet att vara till männens fördel. De allra flesta vill inte att det ska vara så, men det blir så ändå. Och det verkar som att det enda sättet att komma åt problemet är genom milt tvång.

Därför fortsätter jag att engagera mig i sammanslutningar som ELSA och Stella som ger mig möjlighet att träffa en massa grymma brudar jag inte hade stött på annars. Men ingen kommer att vara gladare än jag den dagen de inte längre behövs, och jag istället kan träffa samma grymma brudar i ett styrelserum.

230 Replies to “Ett nödvändigt gott”

  1. Please listen to the Doctor but you may be a btteer judge of what is working and what isn’t. Whatever you and the Doctor decide, you have us to observe and see how you react too.

  2. everytime im bored i get depress, so i work on wat excntiig to do next , so i write stories, poems, talk get on computer, just do something new. search for wat makes you happy and do it, think of all the things you done in the pass that made you so happy and if you feel your boby get all excited then there the list of things you can do, you need to find your joy and life and keep it. stop gearing to miserable situation, dont dwell in to problems ,handle it and move on , but get motivated this is your life.

  3. I’а†ve learn some just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you set to make the sort of great informative website.

  4. Pingback: Blue Coaster33
  5. Pingback: alkaline water
  6. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *