Hur går det med den konsumtionsfria månaden, som nu inte längre är en månad utan tre?

undrar du kanske nu. Jo tack, det går väl rätt bra. Har inte sprungit på några jätteproblem än. Har gett bort ett par födelsedagspresenter i upplevelseform. Det var väl enda gången man fick tänka till lite. Häromdagen råkade jag dock gå in Acnes hemsida och då blev det jobbigt. Jag blev nämligen dödsförälskad i de här.

Ni som har shoppingmöjligheter kan ju gå in och köpa dem här. Helst i storlek 40, så att jag kan få köpa dem när ni har tröttnat på dem. Om det ens är möjligt. Att tröttna på dem alltså.

Efter detta bakslag var jag lite deppig. Vilket, påminde jag mig själv, är precis varför jag gör det här. Vad är man för människa om man på riktigt blir ledsen på grund av ett par ljusblå mockaboots? Hur kan man bli sårad av ett par skor?

Nä, så kan vi inte ha det. Det är bara att använda all KBT och yogasutror man kan och släppa taget. Men jag blev ändå lite gladare när jag kom på att jag hade ett oöppnat ljus från Byredo uppe på micron. Inköpt i Paris i november, och alltså helt legitimt. Jag vet att det är skitfjantigt att gilla doftljus, men jag gör det i alla fall. Särskilt dem från Byredo. De är snygga i all sin fjantighet. Det fick åka fram som plåster på såren.

Och ni då? Hur går det med era nyårslöften?

 

 

5 Replies to “Hur går det med den konsumtionsfria månaden, som nu inte längre är en månad utan tre?”

  1. Jo, jag har också ett nyårslöfte som innebär minimal klädkonsumtion fr a. Sen började jag med ett nytt här i februari; nämligen att vara vardagsvegetarian. Det är så bra o det känns sjukt bra (plus att jag får äta mitt älskade bacon på helgerna). Det är att rekommendera!

  2. Konsumtion och självkänsla korrellerar! Ju bättre man mår desto mindre behöver man få kickar från prylar. Så för att vilja konsumera mindre behöver man tänka mer på de riktiga värdena och få leva i dem, i det som verkligen betyder något!

    Man kan inte älska en sko. Men kapitalismen kan lura en till att tro att man kan det. I och med att många av oss har en inbyggd ”kärlek” för estetiskt tilltalande saker. Men det skulle ju lika gärna kunna vara en vackert porlande bäck som man säger ”guuud vad fint!” om.

  3. Pingback: Blue Coaster33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *