Wave och andra floppar.

Får ett mail från Google om att de lägger ner Google Wave. Kommer ni ihåg när det lanserades? Det skulle revolutionera hela mailsystemet. Skulle ersätta allt vi hade haft dittills. Folk applåderade högljutt under presentationerna och slogs om invites. Det lät ju så himla bra.

Sen hände ingenting. Och ingenting. Och sen gick det några år och så lades det ner.

Jag skulle kunna skriva om varför jag tror att det blev så, men kom på att det inte är så intressant. Mer intressant är att Google fortfarande, trots alla misslyckanden (för Wave är verkligen inte det enda. Någon som minns Google Boutique, till exempel?) är alla människors favoritföretag. Det ingår i deras affärsmodell och varumärke att misslyckas. För ska man ligga precis på gränsen hela tiden, och alltid vara först, kommer det ibland att gå snett.

Därför blir jag glad när Wave floppar. Och tänker att man nog borde tänka lite så med sitt eget liv i allmänhet.

 

6 Replies to “Wave och andra floppar.”

  1. Google + då?

    Samma sak där, ett jäkla liv om det och alla slogs om invites. Tror iofs hysterin handlade mer om att ha ett konto så att man kunde dela ut invites och vara kung för en dag på Twitter.

  2. Näe, vad var google boutique för något? Lite fjantigt namn tycker jag. Tänker på en google-affär där man kan köpa pärlhalsband till sin pudel typ. Hehe

    1. Det var en tjanst som gjorde att vem som helst kunde satta ihop en egen webshop baserat pa andra shoppar, TROR jag. Om jag minns ratt. Later typ ratt bra tycker jag, men funkade tydligen inte alls.

  3. Googles grejer har väl en tendens att floppa när de försöker tillgodose behov som inte finns. Ibland känns det lite som att de, istället för att se ett problem och komma med en lösning, har som mål att ta marknadsandelar och därefter funderar inom vilket område de kan ta dem. Vilket känns som fel väg att gå även om det inte är alltför ovanligt att saker går till så.

    Med visst är det roligt att de i alla fall försöker utveckla sitt affärsområde. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *