Start på rapport:

Nu sitter jag på planet tillbaka till Nevvan efter några dagar i Stockholm. De har bland annat  innehållit en halv ostkaka, ett försök till sambatåg på Gubbrummet och en lyxfrukost på Riche (GÅ DIT för sjutton om ni har en massa pengar över som ni gärna lägger på mat. Himla värt en grå tisdag, även fast de som jobbade där var tyyyyyyp långsammast i världen och kaffekannan läckte). Och naturligtvis juryarbete i tävlingen UTE, som var själva anledningen till mitt besök i hemstaden. Det var nog den tuffaste juryn jag har suttit i eftersom den var så blandad. När bland andra en handelsminister, en generalsekreterare, en kreativ chef och en jetlaggad copywriter ska försöka kommer överens bränner det onekligen till. Mycket lärorikt var det hur som helst, och nästnästa vecka är det prisutdelning på Grand Hotel och då får ni veta vilka som vann. Ska bara försöka få till några genomtänkta och lagom vitsiga motiveringar först.

Utöver det sitter jag här och irriterar mig över att min stolsgranne kör en macho i kollektivtrafiken hela vägen mellan Stockholm och Reykjavik. Jag gör mitt bästa för trycka tillbaka hans knän och ta upp hela det utrymme som min stol faktiskt har tilldelat mig. Fast just nu leder han överlägset, antagligen beroende på ett helt liv av övning.

Utöver det är jag sjukt frustrerad över en himla brief som vi har jobbat på i sex veckor och som aldrig kommer någon vart. Samt har ångest över de motstridiga känslorna som å ena sidan gör mig överlycklig över att jag utan så jättestor ansträngning kan träffa människor jag gillar trots att de bor i exempelvis Stockholm eller Tokyo, och att jag å andra sidan just nu håller på att bränna min egen planet till döds.

Slut på rapport.

11 Replies to “Start på rapport:”

  1. Den kognitiva dissonans du ständigt upplever inför din roll som miljövän kontra ”miljöbov” hade kunnat vara föremål för en hel bok.

  2. Prova då att jobba med hållbarhet (sustainability) och hela tiden åka runt Europa på möten. Med flyg.
    Eller då, för den sakens skull, vara Al Gore och ha ett eget privatplan som han åker runt med för att prata om miljöförstöring…

  3. Men du kan ju flyga hyfsat ofta OCH köra en suv (som du såklart inte gör men) OCH skita i att sopsortera (som du säkert inte skiter i men)… och ÄNDÅ vara betydligt mer miljövänlig än vilken genomsnittlig amerikansk köttätare som helst. Köttindustrin (”frigående” inkluderat) är inte bara den minst empatiska av kommerser, den är dessutom den enskilt största klimatboven ju. Så, ditt uppdrag är att påverka människor tycker jag (inte att vara pk i varje detalj). Samma gäller för Al Gore och vem som helst; det är väl helheten man mäter? Vad man bidrar med i världen? Om du jobbade 100 % med det du verkligen brinner för skulle du kanske uppleva mindre frustration (och mindre energiåtgång), meeen: Du gör alldeles tillräckligt. Även på ett flyg.

  4. Pingback: Blue Coaster33
  5. Pingback: INCREASELEPTIN.COM
  6. Pingback: streaming movies
  7. Pingback: water ionizers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *