Nu får ni hjälpa till lite hära.

Vet ej om det beror på vädret, på årstiden, på fotbolls-em eller vad det är, men jag har absolut noll blogginspiration just nu. Började just skriva en mening och var tvungen att sluta mitt i för att jag blev så uttråkad. Blä. Så därför vänder jag mig till er, kära läsare: vad för intressant har ni sett/hört/läst på senaste tiden? Eller är det nåt särskilt ni vill att jag ska skriva om?

Som vanligt går det bra att kommentera här eller skicka ett mail till nina.akestam@gmail.com om man känner sig bekvämare med det.

Men en spellista kan ni få i alla fall! Den här uppdaterar jag hela tiden med det jag lyssnar på för tillfället. Det är en salig jävla röra, absolut ej hippt eller nytt eller så, men det kanske får ni någon idé eller nåt. Så här ser den ut för tillfället:

idag

 

10 Replies to “Nu får ni hjälpa till lite hära.”

 1. Mer om att vara svensk reklamare i amerikat. Vad kan ni bidra med som just svenska? Är det extra bra att vara utifrån? Har ni något unikt som de är ute efter och vad är det i så fall? Och detta med språket, att jobba med språket och att detta språk inte är ens första? Hur är det när det svenska/europeiska klashar med det amerikanska? Vad händer då? Hur ser cheferna på er bakgrund/nationalitet? Och allt annat på detta tema.

 2. Jag skulle tycka det vore intressant att höra din åsikt om en diskussion som pågår i fotbollstider och som blivit aktuell i och med Loreens uppmärksammande av oppositionella i Azerbaijan under schlager-EM; borde fotbollslandslaget göra detsamma? Borde de besöka oppositionella i Ukraina, borde de visa sitt stöd för HBTQ-personer, osv? Eller ska de bara spela fotboll?

 3. Hejsan Nina,
  tack för musiken! jag vill gärna höra mer om vad du har läst på sistone, eller kanske om sånt du sett på, filmer eller tv-serier eller så. sedan tycker jag om när du tipsar och ger råd och lugnar ned oss, som nu med ditt senaste påhitt med studentråden! jag har tagit studenten sedan länge men tyckte det var så bra att få lite smarta råd ändå! och till sist så kom jag att tänka på ett inlägg som jag tror du publicerade förra året, det handlade om det som du behandlar på punkt 8 på studentrådslistan, att man inte måste vara kär för att vara lycklig. har du lust att maila länken till det inlägget till mig? jag lyckas nämligen inte hitta det. jag vet inte, men kanske har du några inlägg från gammalt som du är extra stolt över? i så fall kanske det är dax för några favorit i repris, eller någon form av hall of fame? jag vet inte, men jag är säker på att din inspiration snart kommer tillbaka och att det blir bra! 🙂

 4. Hej Nina!

  Jag undrar om du skulle dela med dig av lite tips på vad man gör när man bor utomlands och känner sig ensam/inget kul händer/osv. Jag bor i London och även om jag har en del vänner så är det ofta att man inte ses, man går hem från jobb och är hemma i sin lägenhet, helt ensam. Jag längtar ofta efter roliga kvällar, fester eller kanske helt enkelt närhet i en form av en relation typ antingen en nära roommate eller pojkvän etc. Det är inte hemlängtan, bara en viss storstads tomhet liksom, speciellt när man befinner sig mitt i en stor klunga människor på tunnelbanan eller går förbi massa folk som fikar etc, man känner bara det där- jag är helt ensam.

  Har du några tips på hur man hanterar det där? Eller du kanske aldrig känner så? Hoppas inte ovanstående låter för mycket ”tycka synd om sig själv” men kan liksom inte uttrycka det på ett bättre sätt. Kram!

 5. hej!

  Jag vill gärna läsa vad du tycker gör en bra blogg och hur du tänker runt ditt eget bloggande. Vad är det bästa och sämsta? Roligaste/konstigaste? Hur blir en blogg intressant egentligen?

 6. Jo, apropå det där med att orken lite rinner av en i samband med att det är skolavslutningar. Inte för att det är det för en själv men herregud i hur många är indoktrinerades vi inte med att det är tio dagar in i juni som allt sätts på paus? Och kanske just därför som hela landet lite går i dvala från och med nu till början av augusti? Med det ville jag bara ha sagt att du inte är ensam. Och jag unnar dig lugna, slappa, bloggfria dagar där du hänger och dricker drinkar istället för att fundera ut vad man tycker om saker och ting.

  Om abstinens kommer, här är tre förslag på saker som du kanske känner pepp att tycka lite om:

  1. Om du fick styra upp riksdagsarbetet som ett projekt – hur skulle du börja göra för att få ändra riktningen på skutan från att lösa en massa enstaka problem till att någon tog tag i själva varumärkestänket – målbilden, syftet, de viktiga frågorna (d v s de man alltid diskuterar på slutet av långa festkvällar). Vad gör en tillvaro inspirerande? Vad ska våra liv bestå av för beståndsdelar (jobb, vila, omsorg) mm?
  2. Såg du det där om svenska fotbollslandslagets grej på träningen med att någon i laget fick dra ner byxorna medan de andra sköt bollar på hans nakna rumpa? Den nyheten gjorde i alla fall mig så arg att jag skrev ett inlägg om ledarskapsidioti.
  3. Och tre: jadu, kan du inte berätta lite om vad som är nytt och inne i New York? Har ni några knasiga bartrender? Mattrender? Modetrender?

  Som en liten junipresent får du den lista som är långt ifrån klar men som till viss kommer vara soundtracket till sommaren 2012 (och vara säkert fyrdubbelt så lång i juli): http://open.spotify.com/user/maricka/playlist/5ZrDkRRv9I981dpX11pYYp
  Gillar verkligen din blogg! Tack för all inspiration!
  /Maricka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *