HURRA för Netflix!

Som ni vet har jag ju drabbats av en allmän flyttpanik, och en av anledningarna är Netflix. Förstår på fullt allvar inte hur mitt liv skulle se ut utan den fantastiska tjänsten. Därför blev jag så oerhört lycklig (och lite mindre rädd för den kommande svenska vintern) när Netflix i förra veckan meddelade att de lanserar i Sverige innan årsskiftet. Alltså ni som inte har testat, ni fattar inte vad som väntar er!

De svenska VOD-tjänsterna säger att de inte oroas, framför allt eftersom Netflix streamar ”gamla” filmer medan Voddler och SF Anytime har nya filmer. Så måste de så klart säga, men inget kunde vara mer fel från en användares perspektiv.

Man går nämligen inte till Netflix för filmutbudet, utan för personifieringen. Netflix är uppbyggt på en algoritm som anses vara typ världens bästa. De erbjuder en miljon dollar till den person som lyckas förbättra den med fem procent, och hittills har det bara hänt en gång (och då inför de så klart de förbättringarna). Det innebär att Netflix är världshistoriens bästa filmkompis. För varje film eller serie man tittar på blir den smartare och säkrare på vad man gillar. När man loggar in får man varje gång en uppdaterad startsida med nya förslag på grejer man skulle gilla. Det man blir nyfiken på lägger man i kö. Min kö har hittills aldrig haft mindre än 40 titlar. Finns inte på världskartan att jag skulle hinna se klart allt.

Det bästa av allt är att den föreslår grejer jag aldrig har hört talas om, och därför inte skulle kunna söka efter. Genom Netflix har jag upptäckt brittiska dokumentärer och turkiska dramer, TV-serier från 90-talet och fler filmklassiker än jag trodde var möjligt.

Så nej, Netflix visar inte The Dark Knight. Netflix visar vad du som gillar The Dark Knight ska kolla på härnäst, som du själv inte hade en aning om. Åh jag vill ha Netflix på hela min värld. För mat, dryck, musik och kläder.

Längt längt längt!

10 Replies to “HURRA för Netflix!”

  1. Här i USA kostar den 8 dollar i månaden, om det blir nåt liknande i Sverige borde det alltså bli typ 60 spänn. Helt klart värt!

 1. Låter som en grymmare version av filmtipset! Har önskat att netflix fanns i sverige men hade ingen aning om att det fungerade så. Längtar ihjäl mig. Hur mycket kostar det?

 2. SÅ. HIMLA. LYCKLIG!!!! När jag flyttade hem igen var jag också hila ångestig över avsaknaden. fy fan vad bra!

 3. Problemet är ju bara att den inte kommer att ha samma utbud som i USA. Inte ens i närheten.

  Då blir ju personifieringen genast mindre rolig, och mindre personlig.

  1. Nä, men jag hoppas att de kommer fylla på snabbt. De måste ju själva räkna ut att det är nyckeln till att få kunder…

 4. What i do not understood is in fact how you are no longer really much more well-favored than you may be right now. You are so intelligent. You already know therefore considerably in relation to this subject, made me for my part imagine it from so many numerous angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated until it’s something to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs great. All the time care for it up!

 5. Pingback: Blue Coaster33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *