Att ropa hora

Den här fina kommentaren dök upp på Genusnytt för ett tag sen.

Vad är grejen med anti-feministernas besatthet av sina meningsmotståndares sexliv? Är man inte en feminazist som får för lite kuk är man en feminazist som ligger för mycket. Det verkar uppenbarligen som att folk tror att det här med att vilja ha lika möjligheter för alla är någon form av sexuell avvikelse.

Det mest fascinerande tycker jag ändå är att de verkar tro att faktiskt skulle kunna sabba för mig genom att sprida ut rykten om att jag har legat med min chef. Det är så märkligt. För även om det vore sant skulle det ju inte vara ett problem? Om jag hade legat med min chef och blivit med barn hade väl jag eller han antagligen slutat jobba där, det brukar ju folk göra när de träffas på jobbet. Och det händer varje dag.

Det störigaste med den här typen av kommentarer är inte att de ljuger. Det är att de visar på ett så grundläggande kvinnoförakt, där personen som skriver faktiskt tror att man kan förstöra för någon genom att ropa hora.

Sorgligt.

18 Replies to “Att ropa hora”

 1. Förlegat och fånigt. Jag förstår inte heller hur dessa människor tänker. Vet att du är smart, duktig och klok (osv), men det kan vara svårt att skaka av sig kommentarer som dessa. Du är stark och jag skickar massa pepp till dig att fortsätta som du gör, för du inspirerar så många! Kram

 2. Det där är ju bara helt galet och snett! Tänkte skiva något smart och bra, men såg förra kommentaren och tyckte den var klockren; du inspirerar många Nina och är grym, fortsätt med det!

 3. Världen är full av idioter och även om det är lätt att tänka att man inte ska ta illa vid sig så är sånt här aldrig kul. Sorgligt.

 4. Men gud! Jag blev så himla chockad att jag tappar orden…

  Du är bäst Nina, fortsätt som du gör och ta inte åt dig av kommentarer som dessa!

  1. Tack alla ni som skriver så fint! Men på riktigt, jag blir inte ledsen, det är för låg nivå för det. Ville bara posta för att visa hur det kan låta. Tyvärr är det en del av mitt jobb, eller hur man ska säga.

 5. det kanske är en kvinna som skrivit, vem vet. inte för att det direkt ändrar något. men intressant hur man också tolkar in saker när man förutsätter att det är en man, även om det bara är namnet som antyder det. inte konstigt att så många karlar ordnar sitt leverne med att låtsas vara kvinnor i chatt-rum. ingen ifrågasätter ett namn.

  1. Jag brukar alltid ifrågasätta namn, men det verkar inte särskilt troligt att någon skulle skriva så här, vara kvinna och utge sig för att vara man. Det smäller ju högre att kritisera feminister som kvinna, så vore hen det skulle hen nog inte skriva Martin, tänker jag.

 6. Pingback: Blue Coaster33
 7. Pingback: alkaline water
 8. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *