Nurå?

Vet inte riktigt vad det är, men jag kommer inte på nåt vettigt att skriva om just nu. Det är inte skrivkramp, jag VILL gärna skriva, men jag vet inte riktigt om vad. Så, kära läsare: Vad tycker ni? Jag ni läst/hört/tänkt på något ni vill snacka mer om? Är det något jag borde ha en åsikt om, eller (och stretchar det lite här) något jag borde skriva om IGEN?

Medan vi funderar kan vi lyssna på den här låten som är skitgammal men så jävla bra har jag återupptäckt i veckan. Plus Adam Green = 100% het.

Adam Green – Dance With Me

31 Replies to “Nurå?”

 1. Kanske ingen idé om vad du ska skriva om men jag anser mig vara rätt insatt i genusämnet/debatten och slutar aldrig förvånas och blir arg varje dag över allt som är så skevt. Sen här om dagen när jag tittade på tv kom voltaren gel reklamen där en äldre dag smörjer in sitt knä för att kunna göra ALLT hon tycker om. Bland annat laga mat och handla mat, till slut får hon krypa ner i sängen där hennes man redan ligger och läser en bok. Vi vet båda två hur det hade varit om det vore en man i reklamen. Blä vad trött jag blir på allt det här!

 2. Skriv om hur det går med din vegan”diet”, vad är svårt/lått, vad tänker du nu efter några månader, vad vill du tipsa andra om som vill prova, hur tänker du göra framöver osv. Det skulle jag tycka var givande att läsa om!

  Mvh,
  Therese

 3. Skriv gärna om ditt politiska engangemang, hur det är att flytta hem till Sverige när du har bott utomlands så länge, om bra böcker och dokumentärer, om ångest, och om allt som förvånar. Jag blir väldigt inspirerad av din blogg.

 4. Skriv mer om detta att ta tag i sina psykiska nojor och problem, som du gjort och hur det varit typ före och efter. Lite mer om ACT och KBT och hur det är att gå och prata med en främmande människa och vad det var med ACT som gjorde att det blev så mycket bättre än det du provat innan.

 5. Åh, så roligt att få tipsa! 🙂

  * Hur förklarar man förklarar på ett enkelt sätt för någon som inte har reflekterat så mycket i frågan att vi lever i ett patriarkat.

  * Vad man kan göra i vardagliga livet för att leva så miljömedvetet som möjligt.

  * Din syn på sexualitet.

  * Hur man orkar ta sig ur sängen på morgonen när allt är mörkt och man bara vill gråta.

  Kram!

 6. jag är 19 år och har bulimi, som jag förstått det led du också av någon typ av ätstörning tidigare? snälla skriv om det, varför du fastnade i det hela och hur tog du dig ur?

 7. Enkla sätt att vara miljömedveten på?

  Lyckades du komma till Sverige tillslut?? Hur gick det att flyga med le Frankenstorm i luften?

 8. Jag har funderat mycket på invandring och hur folk som argumenterar för invandring alltid talar om att vi behöver det, i Finland talar man om invandringen i stil med ”Bussarna skulle inte röra sig någonstans utan invandring” etc.

  Men är det här rätt argument för invandring, egentligen? Talar vi inte då för ett klassamhälle där ”de” som kommer ”hit” ska vara tacksamma för att få gå på språkkurs och köra buss och varför inte kandidera för ett politiskt parti för att det ser bra ut?

  Eller gör jag kurvorna för raka? Är det såhär integrationen (jobbigt uttryck för övrigt, men assimilation är ännu värre) ”måste” gå till? Mycket citationstecken och jag har definitivt inga färdigt svar och ev. läser jag in kausaliteter där de inte finns..

  Men om man kan beställa inlägg kring det här skulle jag gärna göra det 🙂

 9. MP:s politik, grön ideologi, grön ekonomi
  Det du forskar om, det du hittar där och vad du kommer fram till
  Favoritfilmer

 10. Jag visste på en gång vilken låt det var! Den är ju fantastisk och ungefär tusen gånger bättre i live-version! Och så har Adam Green en viss tendens att hångla med och ”kidnappa” en person ur publiken under sina konserter, eller hade innan i alla fall. Ganska (tragi)komiskt. Och grymma låtar, som dessa.

 11. Favoritfilmer?
  Favoritmusik?
  När känner du dig lycklig?
  Vad ville du bli när du var liten?
  Peppande-tips när man känner sig sämst i världen?

 12. Skriv hemskt gärna något välformulerat om kedjebrev på Facebook som ”fniss fniss, exkluderar killarna och får dem att undra, fniss fniss” som får folk att uppdatera sina statusar med kryptiska meddelanden. Just nu är det något med att resa bort i ett visst antal månader och det har med bröstcancer att göra. Jag blir så innerligt trött. Så kan jag länka till ditt inlägg i min status istället.

 13. Hej Nina! Jag har ett bra tag nu funderat över att bli vegeterian och jag kan ärligt talat säga att mycket av det jag läser här lämnar en med en del frågeställningar, och det är det jag har börjat tänka på nu. Min poäng är, att om man nu blir vegeterian, hur ska man då förhålla sig till hela klädindustrin t.ex? Alltså, jag vill inte äta kött men vill gärna ha ett par läderboots från Vagabond, liksom. Blir det någon typ av dubbelmoral? (för mig känns det så) Men ändå så tänker jag att om man avstår från att äta kött så är det ganska ”stort” det med, och om man känner att man vill ha en dunjacka så ska man kunna köpa en utan att ha dåligt samvete.. Fast ändå, jag vet inte. Vad tycker Du?
  Tack för en superbra blogg!!

 14. Skriv om varför det finns så få kvinnliga reklamfilmsregissörer. Satt igenom Roygalan förra veckan, många snubbar i skägg av varierande storlek (både skäggen och snubbarna) med eller utan mössa. Nästan inga damer.
  Helt seriöst: jag begriper inte. Reklamskolor är nedlusade med brudar men inom just reklamfilm lyser de med sin frånvaro. Jag har har frågat de reklamfilmare jag träffar på varför det ser ut så här. De har ingen aning. De tittar bort i fjärran, ned på sina skor och mumlar: det är en hård bransch. F’låt?

  1. Alltså nu åkte jag ju inte dit för att köpa en väska. Jag bodde där i två år och åkte dit för att flytta. Att köpa en vettig väska kändes mycket bättre än att köpa en dålig, tackar som frågar.

 15. Skriv om ”generation intern”! Om att vara sjukt peppad på entry level-tjänster men blir förpassad till praktik efter praktik av en rad olika anledningar. Mycket sånt i Tyskland har jag hört (där man får betalt för praktik).

 16. Pingback: Blue Coaster33
 17. Pingback: water ionizers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *