Inga unga kvinnor tack!

Kan vi prata om det här med Facebook-annonser? Jag kan inte för mitt liv begripa hur ett företag som vet så otroligt mycket om mig kan missförstå mig så kapitalt. Det finns säkert en massa vettiga förklaringar till det för den som förstår sig på, men som användare är det ändå obegripligt. Hur kan jag som i princip bara lajkar sidor med feministiska och gröna teman få reklam för bröstförstoring och bensinmackar? Och fula kläder. Får skitmycket reklam för fula kläder. Få saker är så deprimerande. Det skulle då möjligen vara den här som dök upp dagarna innan min 29-årsdag:

Älskar hur de liksom förtydligar, inte en, utan två gånger, att här finns det män som mot förmodan vill ha VUXNA kvinnor. Inte barn, tonåringar eller dylikt. Och det blir jag som varandes o-ung, naturligtvis jätteglad över. Har alltid önskat mig en spännig man i t-shirt som säger Inga unga kvinnor tack!

 

13 Replies to “Inga unga kvinnor tack!”

 1. Själv fick jag jättemycket reklam riktad till mig från div dejtingsajter med budskap som ”Vi söker mogna män”, företrädesvis med bilder på tämligen unga tjejer med silikonbröst. Sedan hände nåt riktigt lustigt, samma dag som jag fyllde 50 byttes dessa annonser ut mot budskap om thai-tjejer som sökte make.

 2. så himla deppigt! Har en vän som bytte kön på FB. Vips så försvann alla irriterande annonser som uppmuntrade en snyggare kropp och dylikt..

 3. Jag blir också superprovocerad av det där. Utöver dejtinggrejerna får jag extremt mycket viktnedgångsreklam, allt från företag till olika typer av felstavade ”det här galet trick för att gå ner 17 kilo magfett”. Ovanpå det är det en del reklam för stickade hundkläder.

  Med andra ord, enligt facebook är jag en fet singel som gillar att pynta ett stackars djur. Vet inte om det kan vara tolkningen av att jag lajkar kulturevenemang/kulturföreningar och är 36 år. Då lär man väl vara fet och ensam och gilla stickat, eller?

 4. Skaffa AdBlock! Bästa som hänt mitt internetsurfande tror jag. All reklam bara försvann, puts väck. Sjukt bra

  1. Kanske blir lite motsägelsefullt om man som du är intresserad av reklam kom jag på, men ändå:) Man kan ställa in det så att man bara slipper viss reklam, ex. facebook-reklamen tror jag.

  2. Jag har också Adblock – jätteskönt! Ändå kan jag känna lite att jag VILL se den där reklamen ibland, för att det inte ‘bara’ är reklam, det är ett fenomen, säger något om vårt samhälle och om hur de arenor där vi rör oss (t.ex. Facebook) fungerar. Och det är intressant.

  3. Förstår vad du menar, även om jag mest tycker det är skönt att slippa den just nu:) Lite känns det ju som att man blir så matad med reklamen överallt annars ändå också, på bussar, på stan och i tidningar osv.

 5. Hade exakt samma upplevelse jag är tjej (och jag likear i princip bara feministiska normkritiska och ekosidor) och 80% av reklamen handla om att se bra ut genom operation, bantning, smink eller kläder. Så det sluta med att jag bytta kön på facebook har nu vart kille i mer än ett år och tycker att det känns skönt att slippa alla de grejer jag blev targetad med som tjej men samtidigt tycker jag att det är så synd att jag var tvungen att göra det för att inte bli arg, ledsen och irriterad varje gång jag går in på facebook (vilekt är allt för ofta).

  Jag funderar på hur de som inte identifierar sig med ett kön gör?

 6. Pingback: Blue Coaster33
 7. Pingback: stream movies
 8. Pingback: alkaline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *