Yogatips. Alltså jag vill ha dom, inte ge dom.

För ungefär tolv år sedan började jag träna yoga. TOLV ÅR! Det är så himla länge. Hur som helst har det funnits i mitt liv av och till sedan dess och även om det har blivit en del pauser kommer jag alltid tillbaka pga älskar det. Framför allt sedan efter typ åtta år poletten kring meditation och andning trillade ner.Jag har tränat bikram med en knäpp engelsman i Paris och llengar i en svettluktande kampsportslokal vid Mariatorget och ashtanga i en lada i upstate New York. (bäst av allt och alla är dock Jeffery. Om du är i New York, gå på hans klasser och bli trött+glad).

ANYWHO. Det finns två yogarelaterade saker jag inte har gjort och därför tänkte jag nu be om lite råd.

1. Jag har aldrig tränat yoga med hjälp av en app. Borde jag det? Vilken i så fall?

2. Jag har aldrig varit på en yogaresa. Men det vill jag! Har googlat men det finns så himla mycket att jag blir alldeles förvirrad. Så har ni några tips? Vore ju jäkligt flott med Indien men kan tänka mig att åka vart som helst där det finns bra instruktörer och god mat. Ingen himla fasta eller så. Skulle svimma efter tre timmar.

MvH/ tacksam

58 Replies to “Yogatips. Alltså jag vill ha dom, inte ge dom.”

 1. Jag har faktiskt tränat ganska mycket med appen Pocket Yoga! Jag tycker den är bra, eftersom den ger en möjlighet att välja mellan tre olika sorters serie: en som typ är meditiations- och uppmjukningsfokuserad (har aldrig provat den), en som har mycket flow och en som är mer statisk och hårdare. Sen kan man välja tre olika svårighetsgrader utifrån hur erfaren man är. Jag är musikalartist och har dansat och yogat i många år, men tycker ändå att den svåraste har moment som är riktigt utmanande. Man kan också välja längd på programmet, antingen 30, 45 eller 60 minuter. Nackdelen är ju att varje alternativ är samma serie varje gång, men jag tycker inte det gör så mycket. Prova, vettja! Vad gäller yoga retreats och så, så vet jag att min f.d. rörelselärare (som är oerhört kunnig om både yoga och träning, och gör akroyogaserier man inte tror är möjliga) Magnus Ringberg sysslar med sånt. Googla honom och sen kan du maila! Han är snäll och kunnig och kan säkert hjälpa. Hans studio i Gbg heter Space Mango, tror jag. Lycka till!

 2. Min ekonomiska kompis tränar yoga flera dagar i veckan med youtube-videos. Hon är väldigt nöjd med det! Kan vara ett bra alternativ det också!

 3. En resa jag definitivt kan rekommendera är yoga-rawfood i Spanien.
  Sunfoodyoga heter det och där är det inte för varmt och inte för ”spirituellt”

  Hoppas du finner en bra resa.

 4. Är också här för att rekommendera Rachel Brathen! Hon finns på Aruba och hade jag det ekonomiska och tidsmässiga utrymmet så skulle jag boka in mig hos henne bums. Otroligt inspirerande och motiverande tjej; hennes instagram (yoga_girl) är bra att kika på när allt känns jobbigt och trist. Kram!

 5. Jeg er selv yogalærer, og skal i år på teacher training i Jivamukti metoden. Vil anbefale podcastene til Jessica Sage Stickler, advanced Jivamuktilærer fra New York. Gratis, og hun har 36 ulike klasser tilgjengelig på Podcast.

 6. Precis som de andra vill jag tipsa om Rachel på Aruba.

  När det gäller appar så gillar jag All-in Yoga. På kvällarna kör vi ofta yogazone på youtube.

 7. Hejsan Nina

  Tack för utmärkt inspiration!

  För cirka två år sedan besökte jag http://www.baravara.se/. Det förändrade mitt liv totalt.

  Enjoy your day and have fun! 🙂

  Bästa hälsningar

  Lina Olivia Holmgren

 8. En yogaresa vore grymt. Just till Aruba som flera andra skriver. Jag har varit på ett hotell som Rachel Brathen håller till (vet dock inte om det var henne jag yogade med) – Manchebo Beach Resort. Fantastiskt ställe på den absolut finaste stranden. Man yogar i ett öppet hus på stranden, fantastiskt vackert (http://www.manchebo.com/Aruba-Yoga.html). Jag vill verkligen åka tillbaka. Karibien och yoga = kan inte bli bättre.

 9. Jeg var på retreat i Irland noen dager i sommer, og det var helt fantastisk! De fleste reiser alene og det er små grupper på 10-15 stykker. Sosialt når man vil, sinnsykt god vegetarisk mat og akkurat passe langt borte. Anbefales! http://www.burrenyoga.com/

 10. Jag måste hålla med Lina Olivia. http://www.baravara.se är det bästa jag har gjort någonsin, kom hem för ca 10 dagar sen. Yogasemester är det inte riktigt men det har liknande effekt, gånger cirka 1 000 000.

 11. Hej Nina!

  Jag är definitivt ingen yogafantast men när jag var i Palolem, Goa, Indien, så fanns det massor av yoga kurser och ställen att välja mellan. Att gå på morgonyoga på stranden och sedan slänga sig i 25 gradigt vatten kan vara den bästa känslan i världen. Så Palolem!! Där får du en fin semester också kan jag lova.

  Tack för att du gör mig klokare och till en bättre människa efter varje inlägg.

  Love & Light,
  Julia

 12. Det har varken med app eller resa att göra men jag måste tipsa dig om min fantastiska yogalärare Anja som nu övergett Göteborg för Stockholm och undervisar på yogashakti. Hon är fantastisk så om du får en chans se till att pröva en av hennes klasser.

  Om man inte har möjlighet att åka så långt är förresten Yogagames i Göteborg i maj en jättebra möjlighet att pröva massor av stilar med väl ansedda lärare.

 13. Hej Nina,
  jag blev tipsad om din blogg idag av en väninna. Jag är yogalärare och har drivit en yogastudio i Italien i 6 år. Nu bor jag i Stockholm sedan 1 år tillbaka. Jag anordnar sedan flera år yogaresor till Italien. Mina yogaresor är mer som en skön yogasemester. Morgon meditation på stranden i soluppgången, frukost vid havet, yoga 2-3 timmar på förmiddag sedan goooood italiensk mat till lunch, fria eftermiddagar och inplanerade vinprovningar m.m. Maten är underbar, staden ljuvlig! Maila mig om du vill ha info pdf.
  Varma hälsningar
  Jennie Liljefors (www.altromondoyoga.com)

 14. I carry on listening to the reports talk about receiving free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

 15. Although websites we backlink to below are considerably not connected to ours, we feel they are in fact really worth a go as a result of, so possess a look.

 16. Pingback: Blue Coaster33
 17. Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nevertheless actually really worth taking a search, whoa did a single understand about Mid East has got additional problerms too

 18. that will be the finish of this article. Here you will come across some web-sites that we think you will enjoy, just click the hyperlinks over

 19. Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nevertheless really really worth taking a search, whoa did one particular discover about Mid East has got more problerms too

 20. Pingback: stream movies
 21. Pingback: alkaline water
 22. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *