Hallå DN, vad sjutton har hänt?

Jag vet inte vad där är, om Wolodarski redan ha hunnit göra stor skillnad eller om det är nåt annat, men DN är tamejtusan on fire nuförtiden! Bästa Beatrice, serien om de rumänska tiggarna i Stockholm, Syrien-reportaget och Hanna Fahls rapport från skönhetsmässan Acadermia (som tyvärr bara finns som DN+) är bara några av alla skitbra saker som har skrivits de senaste veckorna. Det är ju nästan som att läsa Filter. Eller en riktigt bra blogg. Det bränner till. Och jag inser att jag nog mest har läst tidningen pliktskyldigt de senaste åren. För man borde faktiskt kunna förvänta sig att Sveriges största dagstidning i alla fall ibland ska leverera journalistik på samma nivå som bloggare och frilansjournalister gör på veckobasis.

Men. Nu ska vi inte sura över det som har varit, utan vara glada att det har blivit så himla bra nu. Och hoppas hoppas att det håller i sig.

26 Replies to “Hallå DN, vad sjutton har hänt?”

  1. Ja Zarembas senaste artikelserie! Den olönsamma patienten. Helt fantastisk. För att inte tala om hans näst senaste, Skogen vi ärvde! Vet ingen som skriver så intressanta artikelserier som han, och önskar att alla skulle läsa dem. Har du läst dem Nina, och vad tycker du i så fall om dem?

  2. ja precis! det tänkte jag också rekommendera. läsvärt och tankeväckande.

 1. Jag läser inte DN längre, av princip. Gunilla Herlitz har inte mig med på båten. Tilläggas skall att jag var en sådär äcklig unge som önskade mig och fick en EGEN prenumeration på DN när jag var 14! Lillgammal är ju bara förnamnet.. Men alltså trots att jag har en mycket stark personlig relation till DN har senaste åren bara varit botten. Som någon sa: när DN skriver om något populärkulturellt vet man att det är stendött. Men nu ger du mig hopp Nina!

 2. ”bästa beatrice” var dock det sämsta jag läst i en tidning på mycket länge. Tur att Selimovic balanserar upp det idag.

  1. Skämtar du? Selimovic svar är det mest onyanserade och illa skrivna svar jag läst på länge. Han visar med tydlighet att han brister i både argumentationsteknik och förmåga att ta till sig grundläggande statistik. Dessutom vågar han inte lita på sin egen förmåga att skriva utan ”lånar” Jonas Hassen Khemiris formgrepp, vilken bara slutar i en pinsam parodi.

 3. Offtopic fråga; äter du inte vegetariskt längre? Tänkte på att Sandra skrev i sin blogg att du åt anka i Paris. Bara en undran!

  1. Jag behandlar kött som tårta. Äter det alltså när det känns festligt eller finns något att fira, som att man är i Paris och det är vår!

 4. Jag har helt slutat läsa dn för att jag blir så förbannad på all skit som står där. Har länge varit besviken på den låga nivån och den obefintliga journalistiska ambitionen. Har helt övergått till bloggar. Tack för påminnelsen, nu ska jag in och spana.

 5. Tack för rapporten. Gick från DN till SVD efter valet, trodde inte att en dagstidning kunde sjunka så lågt till rena husbondens röst. Kul om det hänt en redaktionell nytändning på bygget, lovar att börja kika i DN igen.

 6. Jag har till och från läst DN sedan 1957, och tycker att jag lär mig nånting nytt varje dag. Jag är snart 73 och fortfarande nyfiken. Det kan möjligen bero på att jag varit brevbärare, extraknäckt som taxiförare och suttit i kommunens socialnämnd. På gamla dar var jag ks-ordförande i Hagfors.
  Detta sammantaget leder till fortsatt nyfikenhet och då är DN en källa till kunskap, som är ovärderlig.

  Nils Persson
  Hagfors

 7. ”leverera journalistik på samma nivå som bloggare”

  Det kan jag hålla med om, men om det är så bra det vet jag inte.

 8. DN är opinionsbildare och nutidens folkbildare i förvirrade tider.
  Kör hårt med bra journalistik.
  Wolodarski kommer att höja DN ännu mer!
  Lennart

 9. Synd bara att de skulle fläcka ner tidningen med den pinsamma ”artikeln” med prisjämförelsen på Stor Stark i Stockholm (DN STHLM förra veckan).

 10. Dn är på väg ner i fördärvet. Den lilla mediaeliten kanske hurrar, men massorna ser förfärat på. Vänta till nästa val så får ni se vad jag menar. Tragiskt.

 11. DN och andra seriösa nyhetsmedier har ju tidigare talat om att gå mot fördjupning som ett svar på konkurrensen från snabba nyheter i elektroniska medier och gratistidningar. Kan det kanske bara vara så att DN verkligen börjat gå från ord till handling.

 12. Pingback: Blue Coaster33
 13. Pingback: stream movies
 14. Pingback: streaming movies
 15. Pingback: water ionizer
 16. Pingback: alkaline water

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *