Året Feministiska Almedalstal + en intervju

Den 1 juli är det premiär för mig i Almedalen. Då är jag inbjuden av Maktsalongen för att hålla Årets Feministiska Almedalstal. Inbjudan:

VÄLKOMMEN PÅ MINGEL MED MAKTSALONGEN 
Vi tror på starka nätverk och broar mellan kvinnor med makt. Därför bjuder vi in dig och andra kvinnor* från näringslivet, civilsamhället och politiken till Maktsalongens årliga almedalsmingel.
      Vi bjuder på sju sorters kakor, god dryck, ljuv musik och ger er för andra året i rad Årets Feministiska Almedalstal. Det saknas visioner för den svenska jämställdhetspolitiken som sträcker sig bortom kvotering och delad föräldraförsäkring. Därför tar vi saken i egna händer och presenterar stolt årets talare; Nina Åkestam. 

TID & PLATS 
Måndag 1 Juli, 20.00-21.30.Talet börjar 20.30. 
TCO-parken, Strandgatan 1, Visby.

* Endast kvinnor är inbjudna till detta mingel. Med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som och/eller av andra identifieras som kvinnor.

Och osa kan man göra här. 

Är rätt så himla nervös men det ska nog gå bra. Hoppas att vi ses där!

Och så har jag blivit intervjuad av AllBright! Vi pratar om det jag brukar prata om: forskning, objektifiering, och varför näringslivet är så himla mycket viktigare än någon (utom Anders Borg) egentligen vill låtsas om. Intervjun finns här.

18 Replies to “Året Feministiska Almedalstal + en intervju”

 1. En liten fråga: varför är endast kvinnor inbjudna? Jag skulle väldigt gärna ta med min pojkvän så att han begriper problemen lite lättare.

  1. Såg nu att Maktsalongen är ett kvinnligt nätverk. Frågan är därför inte längre än fråga.

 2. Påminner lite om segregeringen på skolgympan. En avdelad gympasal för tjej respektive killinnebandy. För att tjejerna också ska få chans att träna och utvecklas.
  Blir könssegregeringen verkligen mindre av ytterligare könssegregering? Blir två minus verkligen ett plus? Förutom i matematiken då (?).

  När ska vi lära oss att möta varandra? När blir kvinnofrågor mänskliga frågor?

  1. Och; byt ut kvinnor till svenskar i meningen ”Med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som och/eller av andra identifieras som kvinnor.” så har vi plötsligt SDs regeringsform i bloggformat.

   Eller?
   🙂

  2. Nej, för SD vill gärna behålla friheten att själva bestämma vilka som är svenskar.

  3. Ja, det är ju det jag menar. Tycker du att det som är problemet är att endast SD skulle bestämma vem som är svenskar och ej? Personligen tycker jag inte att någon utom den egentliga personen kan definiera sin eventuella svenskhet eller kön.

   Hur definierar man sig förövrigt som svensk? Vad är svenskhet?

 3. Det här är det enda jag är ledsen över att missa i och med Almedalen, alla tummar upp till Maktsalongen och till dig, det kommer bli en fantastisk kväll!

 4. Hej Nina! Kommer jag, som inte kommer att befinna mig i Almedalen nästa vecka, kunna lyssna på ditt tal i efterhand?

 5. Pingback: Blue Coaster33
 6. Pingback: weight loss
 7. Pingback: stream movies
 8. Pingback: stream movies
 9. Pingback: water ionizers
 10. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *