Två torsdagstips

Å jag vet. Att posta något intressant veckan innan jul är som att servera hemlagad knäck till någon utan tänder. De kanske uppskattar gesten, men de kommer garanterat inte uppskatta innehållet. Och om de försökte skulle de antagligen kvävas. Men jag tänkte i alla fall ge er två grejer som kan vara läsvärda, rent hypotetiskt alltså.

1. Genusfotografens inlägg om… ja typ allt. Ett enda långt resonemang som förklarar varför bilden på Johan Rheborgs dotter inte handlar om vem hon är som person, om hämndporr och Marilyn Monroe’s käkar. Kanske de bästa jag läst på internet i december.

2. Några rader jag skrev till projektet Sköna Snubbar som handlar om hur ”starka” kvinnor maskuliniseras på film. Det är något jag inte direkt hade funderat på innan jag fick frågan, och sånt är ju alltid kul. Att tänka på nya saker, alltså. Som Lara Croft och Lisbeth Salander.

265 Replies to “Två torsdagstips”

  1. Blev så nedslagen när jag läste ditt första svar i Sköna Snubbar-grejen, för det var ju så otroligt sant. Och jag tänker på när en man brukade säga till mig ”du är som en superhjälte”, och han menade att jag var bra och stark, men egentligen hade jag också spända tights och stövlar…

  2. BRIMA21. Februar 2010Wunderbare Fotos, eine wunderschf6ne Gegend Eigentlich kf6nnte man einen soelhcn Kommentar sowieso kopieren und bei allen Beitre4gen eingfcgen! http://slmrsdqup.com [url=http://jcwaywe.com]jcwaywe[/url] [link=http://egaovzvuguj.com]egaovzvuguj[/link]

  3. Pingback: Blue Coaster33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *